Aydın'ın Çine ilçesinde tarihi 7 bin 500 yıl öncesine ulaşan Tepecik Höyüğü'nde bulunan küllerin bölgeye 3 bin 500 yıl önce Santorini Adası'nda yaşanan volkanik patlamadan sonra geldiği tespit edildi.
Nil Nehri’nin doğusunda, kahverengi tepelerle çevrili ve yarı çöl bölge, 6. yüzyılda Hristiyanlığın gelişiyle gücünü yitiren Kuş Krallığı’nın en iyi korunmuş arkeolojik kalıntılarını barındırıyor.
Düzce Üniversitesi (DÜ) akademisyenleri, Akçakoca'da bir balıkçı tarafından 8 ay önce keşfedilen batığın muhtemelen bir Osmanlı Gemisi'ne ait olduğunu savunuyor ve hangi gemi olduğunu araştırıyor.
Antik çağda askerlerin oynadığı dama, amiral battı ve mayın tarlası gibi strateji oyunlarında kullanıldığı tahmin edilen 2 kemik obje, Hadrianopolis Antik Kenti'nde arkeologlar tarafından bulundu.
Osmanlı döneminde Lahey Barış Sarayı'na hediye edilen yaklaşık 13 milyon 704 bin 480 Türk "Gördes" düğümünden oluşan, 700 kilo ağırlığındaki tarihi Hereke halısı, Aksaray'da restorasyonun tamamlanmasının ardından Hollanda'ya teslim…
Bergama’dan çalınan ve şaibeli izinlerle Almanya'ya götürülen Zeus Sunağı ve Bergama heykellerinin Paris Louvre Müzesi'ne götürülecek. 2014 yılında restorasyona alınan ve 2037 yılına kadar kapalı kalacak Pergamon Müzesi'nin Berlin’den geçen Spree…
Dinozorların soyunu kurutan değişimleri iddia edildiği gibi Chicxulub göktaşı mı yoksa devasa volkanik faaliyetler mi tetikledi sorusuna cevap arayan iklim bilimciler, antik turbalarda yer alan fosil molekülleri analiz ederek hem volkanik…
Zerzevan Kalesi Arkeoloji Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aytaç Coşkun, "Şu an yer üstü şehrini görüyoruz. Bu şehrin daha büyüğü ise yerin altında. Kalede yer altında büyük bir şehir var. Yer altı görüntülemeyle bunları tespit ettik. Yakın zamanda yer…
Kütahya'daki Tavşanlı Höyük arkeoloji kazılarında toplu halde düzinelerce salyangoz kabuğu bulundu. Kazı ekibi, gelecek yıl İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi uzmanları ile birlikte "toplu olarak bulunan 4000 yıllık salyangozlar…
Son yıllarda Muazzam Muazzez lakabı ile anılan ve popüler pek çok kitaba imza atan ünlü müzeci ve Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ Mersin'de 110 yaşında dünya hayatına gözlerini yumdu.