Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sonuçları Toplantısı 40 Yaşında. ilki 1979 yılında gerçekleştirilen ve bu ay kırkıncı kez gerçekleştirilecek Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sonuçları Toplantısı’nın 40 Yılını ünlü editör…
14 üniversitenin iş birliği amacıyla kurduğu ADIM Üniversitelerinin arkeoloji bölümlerinin mezuniyet töreni, UNESCO dünya mirası geçici listesindeki Laodikya Antik Kenti'nde yapıldı.
Kosova'nın başkenti Priştine'deki Hasan Priştine Üniversitesi bünyesindeki Türkoloji bölümünün 30. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle yapılan "Kosova Türkolojisinin 30. Yılı" konulu iki günlük panelin açılışı…
Hacettepe Üniversitesi Antropoloji Bölümünde yüksek lisans öğrencisi Mina Eom, "Tarih boyunca Kore'de sadece Koreliler yaşadı ancak burada farklı kültür ve hikayeler var. Arkeoloji alanında çalışanların buraya gelmelerini tavsiye ediyorum." dedi.…
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi için arkeoloji eğitimi almış Protohistorya ve Önasya, İslam öncesi Türk arkeolojisi eğitimi almış Eskiçağ Tarihi doçenti, Meslek Yüksek Okulu için ise Mimarlık Tarihi ve Kuramı Doktora…
Batı Avustralya Üniversitesi bitki biyologları tarım alanında buğdayların korunması açısından önemli araştırmaya imza atılar. Onların çözmeye çalıştığı sorun, en az 2 bin yıl önce Romalı çiftçiler tarafında da biliniyordu.…
Osmanlı ordusunun Kut'ül Amare'de İngiliz Ordusuna karşı kazandığı zafer, Genelkurmay Başkanlığının arşivindeki belgelerine böyle yansımıştı.
Karabük Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Bingöl, Arkeoloji bölümlerinin medyaya yansıyan olumlu veya olumsuz yönleriyle üniversitelerin tanıtımında büyük pay sahibi olduğunu belirten
Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Serdar Dinçer, Genel Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Demet Taşkan ve araştırma görevlisi Adem Sevim ile Lök köyünde bulunan yaklaşık…
Yaşadıkları topraklardan 5.400 mil uzakta ve yaşadıkları günden 3,300 yıl önce, Lübnan ve Suriye'nin kontrolünü ele geçirmek için Mısırlılar ile Hititler arasında yaşanmış savaşı daha iyi kavramak için Brown Üniversitesi öğrencileri birbiriyle…
Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünce Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi hafızasını içinde barındıran 40 milyon tarihi belgenin görüntüsü dijital ortama aktarıldı. 2018'de 8 milyon evrakın daha aktarılması hedefleniyor.
12 Nisan 1931 tarihinde kurulan Türk Tarih Kurumu’nun 87. Yıl heyecanı yaşıyor.
Çanakkale Saros Körfezi'nde daha önce varlığı konusunda herhangi bir bilginin olmadığı 'Kale-i Cedid' isimli Osmanlı Dönemi’ne ait bir kale tespit etti.
Suda sözlüğünde "umumi köleler, şehrin muhafızları" olarak tanımlanan İskit Okçularının Atina'da bir tür polis vazifesi üstlendiği anlaşılıyor
Tanzimat dönemi resmi yazılardan özel yazışmalara kadar pek çok belge türünü ihtiva eden kıymetli belgeler derlemesi bürokrasi tarihine kaynaklık edebilecek nitelikte.
Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından kurulduğu 2007 yılından bu güne kadar
İstanbul’un tarihi ve kültürel mirası ile ilgili çalışmalar üreten İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, 10. yılını kutluyor!