Haftanın tarihine bakış 23
Yılın 23. haftasının önemli olayları;
Yılın 23. haftasının önemli olayları;
Ankara'da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, Roma dönemine ait 718 parça tarihi eser ele geçirildi.
Türkiye'nin uluslararası öneme sahip sulak alanlarından Adana'nın Karataş ilçesindeki Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'na yeşil deniz kaplumbağaları yumurta bırakmaya başladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından anıt ağaçların gelecek kuşaklara daha sağlıklı şekilde aktarılması amacıyla Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki 111 ağaç bakıma…
Kayseri'de Hürmetçi Sazlığı Sulak Alanı'nda flamingolar görsel şölen sundu.
Mersin'in Erdemli ilçesinde tarihi eser niteliğinde 71 sikke, çanak ve levha ele geçirildi, bir zanlı gözaltına alındı.
Kahramanmaraş'ta 12 yıl önce kaçak kazı sonrası tesadüfen bulunan mozaikler sonucu ortaya çıkarılan Germanicia Antik Kenti'nin yanında kamulaştırılan 4 parselin yıkımına başlandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, Adıyaman'da tarihi ve kültürel mekanlarda inceleme yaptı.
Erzurum’un Şenkaya ilçesinde yaklaşık 3 bin 500 yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen, Türklerin Anadolu'ya ilk gelişlerine ışık tutan taş heykel bulundu.
Aydın ve Konya'daki operasyonda tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alındı.
Devlet Opera ve Balesi, Uluslararası İstanbul Opera Festivali, Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali ile Uluslararası Bodrum Bale Festivali'ni sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.
Mersin'in Silifke ilçesindeki "Cennet ve Cehennem Obrukları", restorasyon sonrası Kovid-19 tedbirleriyle ziyarete açılmasının ardından çok sayıda misafire ev sahipliği yaptı.
Muş'ta eser kaçakçılarına yönelik operasyonda 2 heykel ele geçirildi.
Osmanlı tarihçisi Prof. Dr. Jane Hathaway'in kaleme aldığı "Beşir Ağa: Osmanlı Hareminin Baş Hadım Ağası" adlı kitap okurlarla buluşturdu.
Orta ve Batı Anadolu'da bölgenin jeolojik yapısı dolayısıyla milyonlarca yıldır devam eden obruk oluşumu, son zamanlarda yer altı sularının kontrolsüz kullanımına bağlı olarak hızlandı.
Jeolojik yapısıyla Mars'taki Jezero'ya benzetilen Salda Gölü'nde, korunan alan miktarı 7 kat artırılarak 29 bin 550 hektara çıkarılırken ziyaretçilerin kullanacağı alan ise 1700 metrekareyle sınırlandırıldı.