Anasayfa / Aktüel

2017 yılının en tuhaf dinozor haberi Hindistan'dan

Üzerinde derisi ve eti çürümemiş dinozor kalıntısı bulunabilir mi? Dinozor cesedi fosilleşmeden günümüze kalabilir mi? Bilim adamlarına göre bu imkansız. Ama Hindistan'da bulunan ceset; bir anda tüm mantık kurallarına meydan okuyan tezler ortaya atılmasına engel olamadı. İşte akıllara ziyan tartışma:

 

Hindistanda terk edilmiş bir istasyonda bulunan tuhaf yaratık kalıntısı görenleri şaşırttı. Çünkü yaratık dinozora benziyordu ama kemiklerinin üzerinde hâlâ et vardı.

Hindistan'da terk edilmiş eski bir tren istasyonunda, kemiklerinde hâlâ et kalıntısı bulunan ve dinozora benzeyen canlı yaratık kalıntısı bulundu. Kuyruk uzunluğu dahil 2 metre 29 santim uzunluğunda ve yaklaşık 30 santimetre boyundaki hayvanın kuyruğu ve etlerinin hâlâ tam çürümemiş olması dikkat çekti.

Şaşırtıcı buluntunun cinsinin belirlenmesi için labotatuvarda inceleme yapılacak, gerekirse yaşının belirlenmesi için karbon testi gündeme gelecek.

Yerel basın mensupları konuya büyük ilgi gösterip yaratığın dinozor olabileceğini iddia ederken, bilim adamları "Dinozor olması imkansız. Muhtemelen mutasyona uğramış veya bir sebeple genetiği bozulmuş davar cinsi olabilir" diyorlar.

Çürümeye başlamış olmasına rağmen kısmen etleri kemiklerin üzerinde bulunan ceset, Hindistan'ın Uttarkand eyaletinin Jaspur kentinde 35 yıldır kullanılmayan istasyonunu temizleyen bir elektrikçi tarafından fark edildi.



Bulunan ceset küçük bir dinozoru andırmakla birlikte, 65 milyon yıl önce soyu tükenmiş dinozorlardan bir ferdinin bu şekilde bulunması mantıken mümkün değil.  Hint Orman Servisi korucularından Dr. Parag Madhukar Dhakate; "Bilimsel araştırmalar sonuçlanıncaya kadar bir şey söylemek doğru değil. Evet şeklen dinozora benziyor, ancak tüm testler bitene kadar bunu iddia edemeyiz" dedi.

"Bana sorarsanız, keçigillerden bir hayvanın genetik olarak bozulmuş bir türü olabilir" diyen  Şimdililk ortada çözülmemişbir gizem var. Kumaun Üniversitesi'ndeki paleontolog Bahadur Kotlia'ya incelemesi için bir numune gönderildi.  Onun sonuçları gerçei gösterecektir" açıklamasında bulundu.

Delhi Üniversitesi Paleontoloji bölümünde doktora öğrencisi Aaryan Kumar; " Gazetecilerin heyecanını makul karşılıyorum ama bir dinozor iskeletinin bu kadar uzun süre korunmuş olması imkansız. Yumurtadan çıkan dinozorların soyu 65 milyon yıl önce tükenmiştir. Şeklen iki ayaklı etçililer dinozorların alt tabakasından theropodlara benzemekte. Fakat bir dinozor iskeleti, fosilleşmeden milyonlarca yıl bu halde kalamaz. Böyle bulunamadı.Mantığımızı çok zorlarsak, en makul yol, kimyasalla korunmuş olmasından söz edebiliriz. Ama öyle olsaydı da buraya nasıl geldiği sorusu cevapsız kalırdı. 

Teopod türü küçük dinozor ailesine benzetilen hayvan cesedinin  boyları yaklaşık 28 cm santimetre olan "Deinonychus, Coelophysis ve Dromaeosauruslara benzediği idida ediliyor.

mistikalem.com