Aliağa Arkeoloji Sempozyumu ekim ayında yapılacak
Geçtiğimiz eylül ayında 'Arkeoloji, Tarih, Coğrafya, Turizm ve Kültürüyle Geçmişten Günümüze 1.Aliağa Sempozyumu'nu gerçekleştiren Aliağa Belediyesi, bu yıl iki sempozyum ve bir çalıştaya imza atacağını açıkladı.
Aliağa'nın geçmişten geleceğe tüm yönleriyle akademik bir çerçevede ele alınması için çalışmalarını sürdüren Aliağa Belediyesi, bu kapsamda düzenlediği sempozyumlara yenilerini ekleyecek.
Akademik çevrelerce desteklenecek olan çalıştay ve sempozyumların yapılacağı tarihleri belirleyen Aliağa Belediyesi, mayıs ayının ikinci haftasında 'Turizm Çalıştayı', eylül ayının son haftasında 'Aliağa Arkeoloji Sempozyumu', ekim ayının üçüncü haftasında ise '2. Aliağa Sempozyumu'nu gerçekleştirecek.
14-15 Eylül 2017 tarihlerinde Adnan Menderes Üniversitesi ve Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin bilimsel organizasyonu, Aliağa Belediyesi'nin de kurumsal desteği ile Hampton By Hilton Otel'de düzenlenen "Arkeoloji, Tarih, Coğrafya, Turizm ve Kültürüyle Geçmişten Günümüze 1.Aliağa Sempozyumu" kitaplaştırıldı.
Aliağa Belediyesi'nin kültür yayınları kapsamında akademik bir dille kitaplaştırılan '1.Aliağa Sempozyumu Bildirileri' 373 saydan oluşuyor. Aliağa Kent Kitaplığı dizisinin beşinci kitabı da olan eser Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Çekilmez ve Kâtip Çelebi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Serdar Vardar editörlüğünde hazırlandı. Aliağa ile ilgili akademik çalışmaların yer aldığı bildiri kitabı 1 Nisan'da hem akademi hem de Aliağalı okuyucusuyla buluşacak. Kitaba sahip olmak isteyen tarih severler, kitabı Aliağa Belediyesi Hizmet Binasında bulunan Hilal Masadan ücretsiz olarak edinebilecek.
Bildiri kitabında, '1.Aliağa Sempozyumu'nda sunulan bildirilerin tam metinleri yer alıyor. 1.Aliağa Sempozyumunda 10 farklı üniversiteden 30 değerli akademisyen Aliağa ile ilgili bilgi, belge, araştırma ve bilimsel çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı. Ayrıca kent belleğini koruma ve geleceğe taşıma, yaşanılan coğrafya ile ilgili tarihi, kültürel, arkeolojik, soyut- somut tüm mirasın ortaya çıkarılması, korunması, geçmişe, gelenek görenek ve ürettiğimiz kültüre sahip çıkma çabalarının önemli bir aşaması olarak gerçekleşti.