Anasayfa / Etkinlikler

Arkeoloji Temelli Doğa ve Bilim Kampı Mersin'den Konya'ya gidiyor

Selçuk Üniversitesi'nin Mersin'in Anamur ilçesinde ilk etabında arkeolojik çalışmalar yürütülen projesinin ikinci etabı Konya'da gerçekleşecek.

 

Selçuk Üniversitesi Anadolu Arkeolojisi ve Seramiği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünün yürüttüğü Arkeoloji Temelli Doğa ve Bilim Kampı Projesi'nin ilk etabı Anamur'da gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Anadolu Arkeolojisi ve Seramiği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Tekocak, yaptığı açıklamada, TÜBİTAK 4004 kaleminde, Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Proje Çağrısı kapsamında başlattıkları Arkeoloji Temelli Doğa ve Bilim Kampı'na, Selçuklu Yüksel Bahadır Alaylı Bilim ve Sanat Merkezi, Selçuklu Mustafa Necati İlkokulu ve Karatay Fevzi Çakmak Anaokulu'nda öğrenim gören dezavantajlı başarılı 30 çocuk ile 18 kişilik uzman, rehber, eğitmen ekibinin katıldığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Selçuklu Belediyesi ve Anamur Müze Müdürlüğünün desteklediği projede bilim ve doğa eğitimi vererek öğrencilerin bilimsel ve sosyal becerilerini geliştirmeyi, doğa ve tarih bilincine sahip bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını ve ilk etabını arkeolojik çalışmalar yürüttüğü Anamur'da gerçekleştirdiklerini ifade eden Tekocak, şunları kaydetti:

"Hem doğası hem de zengin tarihi nedeniyle ilk etabını Anamur'da gerçekleştirdiğimiz bu projenin, arkeoloji temelli doğa ve bilim eğitimi verilmesi nedeniyle fark yaratacağına inanıyoruz. Öğrencilerimiz, katıldıkları etkinliklerde bilimin doğasını yaparak, yaşayarak öğrenecek ve burada kazandıkları bilgi ve becerileri etkileşim içinde bulundukları çevrelerde anlatacaklardır."

Proje Uzmanı Osman Kaynar ise, projenin ikinci etabının Konya'da tamamlanacağını belirterek, ağustos ayı sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi.