Anasayfa / Aktüel

Beykoz'da sit alanındaki inşaatın kaçak olduğu iddia ediliyor

Göksu deresi civarında sit alanında inşaat faaaliyeti dikkat çekiyor. Arkeolojik önem arzeden tarihi sarnıç bulunan alandaki inşaatın kafeterya olduğu iddia edilirken, Anıtlar Kurulu ve Beykoz Belediyesi'nin inşaattan haberi olmadığı belirtiliyor.

 

Beykoz'da mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait Arkeolojik Sit Alanı olduğu belirtilen arazide kaçak ticari tesis kurulduğu iddia ediliyor. Anıtlar Kurulu'nun ve yetkili makamların haberi olmadığı belirtilen ve kaçak olaraksüren inşaatın bulunduğu arazi de tarihi sarnıç olduğu belirtiliyor.

Göksu deresi civarının bir kısmı resmi  kayıtlarda; Boğaziçi Sit Alanı Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi  Doğal ve Tarihi Sit Alanı, bir kısmı ise  Boğaziçi Sit Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Doğal ve Tarihi Sit Alan olarak yer alıyor.

dostbeykoz.com sitesinin haberine göre; seçimden önce başladığı, seçimler esnasında ara verildiği, seçimlerden hemen sonra  tekrar başladığı belirtilen kaçak inşaat,  Göksu Deresi'nin hemen yanıbaşındaki Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait; 5 Parsel, 51 Ada ve 15. pafta üzerinde sürüyor.

Yaklaşık bir aydır devam eden inşaat alanı, altı ay önceki uydu fotoğraflarında yer almıyor. İş adamı Remzi G. tarafından kiralandığı iddia edilen arazinin uydu fotoğraflarında zemine L şekline beton atıldığı dikkat çekiyor. Ormanlık alan içindeki bazı ağaçların da yeni fotoğraflarda olmadığı görülüyor. Yaklaşık bir aydır devam eden çalışma sonrası alanda çardaklar ve geniş bir kapalı alan inşa edildiği anlaşılıyor.

Habere göre; Göksu Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nin hemen yanı başında devam eden çalışmadan Beykoz Belediyesi’nin haberi yok.

Ne resmi bir açıklama var ne de müdahale!

Anıtlar Kurulu’ndan izin almadan çalışma yapılaması mümkün olmayan alandaki inşaata henüz hiç bir kurumun müdahale etmemesi ve konu hakkında açıklama yapılmaması dikkat çekiyor.

Bir aydır süren kaçak yapılaşmaya neden yasal işlem yapılmadığı merak ediliyor!

Halk arasındaki dedikodulara göre; kaçak yapılaşmanın Beykoz'da tanınan bazı yerel siyasetçilerin kontrolünde yürüdüğü ve onlarında iş ortağı oldukları iddia ediliyor.