Çivi Yazısını öğrenmek isteyenlere yaz fırsatı
Hititçe, Akadça dillerine ve çivi yazısına kapsamlı giriş sunan Anadolu'nun Kadim Dilleri Yaz Programı 23 Temmuz - 17 Ağustos tarihleri arasında ANAMED'de düzenlenecek.
Anadolu'da en eski yazılı belgeler, Eski Asurca olarak bilinen Akkadca'nın bir lehçesiyle Orta Tunç Döneminde yazmış olan Asurlu tüccarlardan gelmektedir. Hititlerin kurduğu ve varlığını MÖ 17. ile 12. yüzyıl arası sürdürmüş olan devletleri, Hititçe ve Akkadca belgelerin korunduğu dev arşiv oluşturmuştu.
Geç Tunç Döneminin sonlanmasının ardından Asur Krallığı Anadolu'ya yayıldı ve arkasında Anadolu tarihine ışık tutan belgeler bıraktı.
Koç Üniversitesi, Anadolu'nun kadim dillerini öğrenmek isteyenleri, İstanbul'da Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezinde (ANAMED) gerçekleştirilecek yaz programına davet ediyor.
Anadolu'nun Kadim Dillerini ve çivi yazısını okuma fırsatı arayanlar, Anadolu'nun en eski tarihi belgelerini inceleme donanımı sağlamayı amaçlayan ANAMED Yaz Programlarına şimdiden kayıt yaptırabilir.
23 Temmuz - 17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, tamamı İngilizce gerçekleştirilecek eğitimlere son başvuru tarihi 1 Nisan 2018 olarak açıklandı..
Anadolu'nun Eski Dilleri (Ancient Languages of Anatolia) programı Hititçe ve Akkadca dillerine ve çivi yazısına kapsamlı giriş sunuyor
Öğretim hedefleri: "Hititçe ve Akkadca hakkında temel bilgi, Çivi yazısı hakkında temel bilgi, Asuroloji ve Hititolojinin temel kaynaklarını ve uzman metin yayınlarını etkin biçimde takip edebilmek" olarak açıklandı.
ANAMED Yaz Programları arasında Osmanlıca yaz programı da yer alıyor.
Başvuru ve program hakkında detaylı bilgi için bu linki kullanabilirsiniz...
arkeolojikhaber.com