Anasayfa / Etkinlikler

DEÇİZ, İzmir'deki depremzede çocuklara arkeoloji ve müzeciliğin önemini aşılıyor

Dr. Öğretim Üyesi Mücella Erdalkıran, İzmir’in Kültürel Mirasını ve Arkeolojisini Gezerek Öğretiyoruz Projesi projesi kapsamında, kentteki deprem mağduru çocuklara psikolojik destek sağlamayı hedeflediklerini, aynı zamanda amaçlarının çocuklara arkeolojinin ve müzeciliğin önemini aşılamak olduğunu belirtti.

 

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı öğrencilerinin Dr. Öğretim Üyesi Mücella Erdalkıran danışmanlığında yürüttüğü “İzmir’in Kültürel Mirasını ve Arkeolojisini Gezerek Öğretiyoruz Projesi” (DEÇİZ) kapsamında depremzede çocuklar, EÜ Botanik Bahçesini ve Tabiat Tarihi Müzesini gezerek keyifli dakikalar geçirdi.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası İzmir’e gelen çocuklara İzmir’in arkeolojik zenginliğini, tarihini ve kültürünü öğretmek amacıyla projeyi yürüttüklerini ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Mücella Erdalkıran aynı zamanda çocuklara arkeolojinin ve müzeciliğini önemini aşılamayı da hedeflediklerini söyledi.

Erdalkıran, “Bu amaçlar doğrultusunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Genç İzmir'in iş birliği ile yürüttüğümüz “DEÇİZ” projesiyle, belirlemiş olduğumuz alanlarda yaklaşık on beş depremzede çocuğumuzu velileriyle birlikte bu zorlu dönemde eğlendirmeyi ve bilgilendirerek psikolojik destek sağlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Danışmanlığını Dr. Öğretim Üyesi Mücella Erdalkıran’ın yürüttüğü proje kapsamında Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezini gezen depremzede çocuklar ve aileleri buradaki bitki çeşitlerini inceleyerek bilgiler aldı. Daha sonra Tabiat Müzesini gezen çocuklar Paleontoloji, Kayaç ve Mineraller, Kuşlar, Genel Zooloji ve Evrim-Karşılaştırmalı Osteoloji Galerisini ziyaret ettiler. Minikler, müzede yer alan dev dinozor iskeletine de büyük ilgi gösterdiler.

Mihrican Candemir - izgazete.net