Nemrut Dağı harabeleri mart ayına kadar turizme kapandı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan, Kommagene Krallığı’na ait 50 metre yüksekliğinde, 150 metre çapındaki tümülüs ve dev heykelleri görmek üzere Nemrut Dağı'na çıkmak için kente gelen turistlere bölgedeki sis ve tipi nedeniyle izin verilmedi.
Adıyaman il sınırları içerisinde bulunan 2 bin 150 metre rakımlı Nemrut Dağı yoğun sisten dolayı görünmüyor.
Dağın zirvesindeki antik heykelleri görmek, güneşin doğuşu ve batışını izlemek için kente gelen ziyaretçiler, kötü hava koşulları nedeniyle Nemrut Dağı'na yaklaşık 3 kilometre kala geri dönmek zorunda kaldı.
Adıyaman Kültür Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın 11 ayında 130 bin kişinin Nemrut Dağı'nı ziyaret ettiğini belirterek, şu an dağa ulaşımın sağlanamadığını, bu nedenle bugünden itibaren turizm sezonunu kapattıklarını bildirdi.
Ekinci, mart ayına kadar dağın ulaşıma kapalı olacağını sözlerine ekledi.
Diğer Turizm Haberleri

İtalya, turistik mekanlarında turist izdihamını engellemek için çareler arıyor

Heraion-Teikhos Antik Kenti'ne dijital karşılama merkezi kurulacak

Eğil kalesinin 4 tünelinden 2 tanesi ziyarete açıldı

Şebinkarahisar'da Taşhan ve arastalar ile yeni bir turistik destinsyon hazırlanıyor

Timur'un hatırası Kars'ta Micingirt Kalesi'ndeki 'it ayağı' sembolü ile yaşatılıyor
