Anasayfa / Etkinlikler

Pera Müzesi’nden gençlere Geç Roma ve Bizans Sikkeleri atölyesi

Eski paralar üzerine araştırma yapan lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımına açık program, 6 Mayıs’ta İstanbul Araştırmaları Enstitüsü yapılacak. Üniversitelerin arkeoloji, sanat tarihi ve eskiçağ tarihi programlarında Geç Roma ve Bizans araştırma alanlarında çalışan lisans ve lisansüstü öğrencilerinden etkinliğe katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 16 Nisan.

 

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AKMED) ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü (İAE) iş birliğiyle, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu kapsamında “Geç Roma ve Bizans Sikkeleri” konulu bir etkinlik düzenliyor. Lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik seminer ve atölye programı 6 Mayıs’ta İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde yüz yüze yapılacak.

Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AKMED) Direktörü Prof. Dr. Oğuz Tekin ve Pera Müzesi Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu Sorumlusu Yavuz Selim Güler’in yürütücülüğünü üstlendiği program, Geç Roma ve Bizans dönemi tarihi ve kültürü üzerine çalışan genç araştırmacılara paralar üzerine gerekli teorik ve pratik altyapıyı sağlamayı amaçlıyor.

Numismatik bilimini disiplinlerarası bir bakış açısıyla ele alan bir günlük yoğunlaştırılmış program, seminer ve atölye çalışmasından oluşuyor. Geç Roma ve Bizans sikkelerine ilişkin seminerin ardından ikinci bölümde, araştırmacılar, müze koleksiyonunda yer alan dönem sikkeleri üzerine detaylı bir atölye çalışması yapacak.

Başvuru koşulları
Üniversitelerin arkeoloji, sanat tarihi ve eskiçağ tarihi programlarında Geç Roma ve Bizans araştırma alanlarında çalışan lisans ve lisansüstü öğrencileri, 16 Nisan tarihine kadar info@peramuzesi.org.tr e-posta adresine “Bizans Sikkeleri Semineri_Ad-Soyad” başlığı ile tek sayfalık özgeçmiş ve 100 kelimeyi geçmeyecek niyet mektuplarını ileterek seminere başvurabilir.

Takvim
Son başvuru tarihi: 16 Nisan Pazar
Kabul alanların duyurulması: 19 Nisan Çarşamba
Seminer tarihi: 6 Mayıs Cumartesi, 10.00-18.00