Tarihi kitabe ile Hindistan cevizi kırmışlar!
Hindistan'ın Godavari şehrindeki Lord Uma Koppulingeswara tapınağında 12 ile 15. yüzyıllar arasına tarihlenen, kraliyet kitabeleri keşfedildi.
Hindistan'da bir tapınakta bazıları ile Hindistan cevizi kırıldığı belirlenen 7-8 asırlık, bakımsızlıktan tahrip olmuş kral yazıtları bulundu.
Hindistan'da Godavari'nin doğusundaki Kothapeta Mandal yerleşim alanının Palivela köyünde Lord Uma Koppulingeswara Tapınağı'nda, tapınak duvarı ve sütunlar üzerinde MS 12. - 15. Yüzyıla tarihlenen, bazıları 14. ve 15. yüzyılda Godavari bölgesini yönetmiş Rajamahendravara Reddy krallığı ve Kral Veerabhadra Reddy adına yontulmuş nadir taş yazıtlar bulundu.
Deccan Chronicle'de yayınlanan Sampat G Samaritan imzalı habere göre; Salivahana dönemine ait 1338 tarihli bir yazıtta Kalyana Mantapa'ya adanmış tapınağın Rajamahendravara Reddy hanedanından Allada Reddy Dodda tarafından Inşa edildiği kaydedilmiş. Reddy Dodda'nın Veerabhadra Reddy'nin küçük kardeşi olduğu ve Lord Uma Koppulingeswara'ya tapınağın yapılmasını emrettiği belirtiliyor. Tapınakta halen de Kalyana tapınımın sürdüğü belirtiliyor.
Taş yazıtlarda Salivahana döneminde tapınak tanrılarına cömertçe bağış yaptığı belirtilen Kral Veerabhadra Reddy ve kraliçesi Anitalli'nin adları yer alıyor.
Salivahana döneminde Kakatiya Prataparudra bölgesinden söz eden 1239 tarihli bazı yazıtların bakımsızlıktan tahrip oldukları belirtiliyor.
MS 10'uncu yüzyılda Velanati Chodas'a ait bir yazıtın ise tapınak rahiplerince tanrılara adak için hindistancevizi kırmak amacıyla kullanıldığı tespit edildi.
Arkeolog Varanasi Rahul, "Devletin eski taş yazıtlarlarla ilgilenme ve korumak zamanı geldi, çünkü bu kitabeler çok hasar görmüş ve harap oluyorlar" dedi.