Tavşanlı Höyük'te 2024 yılı arkeoloji kazılarına başlandı

BŞEÜ ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Kütahya Tavşanlı Höyük'te, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Fidan'ın başkanlığında sürdürülen kazıların 2024 yılı sezonu başladı. Tavşanlı Höyük’te geçen yıl 3700 Yıllık çürümemiş beyin dokusu ve derisi korunmuş insan kalıntıları keşfedilmişti.
Batı Anadolu’nun en büyük Tunç Çağı höyüklerinden, Kütahya’nın ilk yerleşim yeri Tavşanlı Höyük’te arkeologlar 2024 yılı arkeolojik kazıarına başladı.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Fidan başkanlığında süren kazılarda geçen yıl, 3700 yıl önce bölgeye yapılan saldırıda yakılıp yıkılan evlerinden kaçamayıp ölen iki insana ait iskeletlerden birinde karbonize (çok yüksek ısıda hızlı yanarak insan kemiğine yapışmış ve kalmış) olarak korunmuş "beyin ve deri kalıntıları" bulunmuştu.
Havadan bakıldığında kalbe benzediği için “Kütahya’nın Kalbi” olarak adlandırılan Tavşanlı Höyük’ü 2023 bulunan insan derisi ve beyinn parçası kalıntıları gözleri bu alana çevirmişti.
Diğer Arkeoloji Haberleri

Muğla'daki Hyllarima Antik Kenti arkeoloji kazılarında Helenistik anıt çeşme bulundu

Suriye'de tüm alfabelerden 5 yüzyıl daha eski 'alfabe' bulunmuş olabilir

Muazzez İlmiye Çığ'ın cenazesi Mersin'in Toroslar ilçesinde toprağa verilecek

Karahantepe'deki bir neolitik yapıda çok sayıda ateş yakılan yer ortaya çıkarıldı

Urfa kebap excellent, gobeklitepe incredible, Karahantepe wow!
