Anasayfa / Aktüel

TBMM'den Bafa Gölü ve Antik Latmos Bölgesi'ne inceleme

TBMM Dilekçe Komisyonu, Bafa Gölü ve Antik Latmos Bölgesi'nde yerinde inceleme yapılmasını kararlaştırdı.

 

Adana Milletvekili Sunay Karamık başkanlığında toplanan TBMM Dilekçe Komisyonu, Bafa Gölü ve Antik Latmos Bölgesi'nde yerinde inceleme yapılmasını kararlaştırdı.

Komisyonun çalışmalarına ilişkin toplantının başında bilgi veren Karamık, 28. Yasama Dönemi'nde komisyona gelen toplam başvuru sayısının 10 bin 288'e ulaştığını, gerçekleştirilen 22 toplantıda 9 bin 731 dilekçenin karara bağlandığını belirtti.

Karamık, gündemde yer alan Bafa Gölü ve Antik Latmos Bölgesi ile ilgili bazı sorunlara çözüm önerileri sunan dilekçe hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan bilgilerin, ayrıntılı bir çalışma gerektiğini gösterdiğini ifade etti.

Komisyonda daha sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, Bafa Gölü ve Antik Latmos Bölgesi ile ilgili milletvekillerine bilgi verdi.

Bakanlık yetkilerinin konuşması ve milletvekillerinin konuya ilişkin değerlendirmelerinin ardından Bafa Gölü ve Antik Latmos Bölgesi'nde yerinde inceleme yapılması kararı alındı.

AA Aykut Yılmaz