Anasayfa / Etkinlikler

Üsküdar Sahaf Festivali Mimar Sinan Çarşısı’nda başladı

Kitapseverleri bir araya getirmeyi amaçlayan Üsküdar Kitap Festivali, 3 Kasım tarihine kadar ziyaretçileri ağırlayacak

 

Üsküdar Belediyesi'nin kültür ve sanat alanında düzenleği önemli etkinlikler arasında yer alan Sahaf Festivali kitapseverleri bir araya getirmek üzere Mimar Sinan Çarşısı’nda başladı.

Festivalin ilk gününe, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, başkan yardımcıları, Üsküdar Belediesi meclis üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi standları tek tek gezen Dedetaş, basılı eserler hakkında bilgi aldı.

Açılışta güncel sorunları gündeme getiren Başkan Dedetaş, pek çok problemin eğitimden geçtiğini ve eğitimle çözüleceğini kaydederek,  “Kitaplarımız hem aklımıza hem ruhumuza iyi geliyor. Kendimizi geliştirirken ruhumuzu dinlendirdiğimiz bir alan. Bu anlamda bizlere destek olan tüm sahaflara, yazarlara ve emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Üsküdar Belediyesi olarak, ilçemizin kültür ve sanat iklimine katkı yapmayı sürdüreceğiz. Kitaplar, özellikle bugünlerde ruhumuza iyi gelecek." dedi. 

Başkan Dedetaş, 1993 yılından bugüne toplam 65 sayı olarak çıkan Müteferrika Dergisi’nin yayıncılık bayrağını Emin Nedret İşli’ye devreden Lütfü Seymen’e sahaflık mesleğine katkıları nedeniyle plaket takdim etti.

Etkinlik kapsamında canlı mezat düzenlendi.

Üsküdar Sahaf Festivali, 3 Kasım tarihine kadar 11.00 ile 22.00 saatleri arasında tüm vatandaşlara açık olacak.