Yıllık dergisi İstanbul'u araştıranların yazılarını bekliyor
Tarih, mimarlık, sanat tarihi, arkeoloji, sosyoloji, antropoloji, coğrafya, şehir planlama, kent çalışmaları gibi çeşitli alanlardan araştırmacıların İstanbul’un Geçmişi ve Bugününe Dair Yeni Araştırmaları Yıllık dergisine bekleniyor.
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün akademik, hakemli yayını YILLIK: Annual of Istanbul Studies’in üçüncü ve dördüncü sayılarında yer alacak yazılar için başvurular başladı. Tarih, mimarlık, sanat tarihi, arkeoloji, sosyoloji, antropoloji, coğrafya, şehir planlama, kent çalışmaları gibi çeşitli alanlardan araştırmacılara açık olan dergi, İstanbul’un geçmişine ve bugününe dair en yeni ve ileri araştırmalara yer vermeyi amaçlıyor. Yayına; Türkçe ve İngilizce özgün makale, deneme yazısı, kitap ve sergi incelemeleri ile başvuruda bulunulabiliyor.
Kentin geçmişi, bugünü ve dönüşümüne dair kapsamlı içeriğiyle YILLIK, Aralık 2021 ve 2022’de yayımlanacak yeni sayıları için başvuruları 15 Haziran’a kadar bekliyor.
Değerlendirmeler sonucunda yayımlanmaya uygun görülen yazılar dergide yerini alırken; alanlarında yenilikçi çalışmalar yürüten ve kariyerlerinin başında olan araştırmacıları desteklemek amacıyla, her sene olduğu gibi bir kişiye Erken Kariyer Makale Ödülü verilecek.
Alanlarında dünyanın önemli uzmanlarını barındıran uluslararası Danışma Kurulu’na sahip YILLIK, hakemli makalelerin yanı sıra Cabinet, Meclis, İncelemeler ve İstanbul Kaynakçası bölümleriyle de zengin bir içerik sunuyor. Cabinet bölümünde, Suna ve İnan Kıraç Vakfı (SVİKV) koleksiyonlarından bir eser, alanın uzman bir ismi tarafından incelenirken, Meclis’te İstanbul’a dair güncel tartışmaları konu alan eleştirilere yer veriliyor. İncelemeler ve İstanbul Kaynakçası bölümünde ise, kitap ve sergi incelemeleri ile en güncel araştırmaların dökümünün yer aldığı İstanbul Kaynakçası sunuluyor.
Hakemli ve açık erişimli bir dergi olarak hem basılı hem de dijital ortamda yayımlanan YILLIK’a, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü web sitesi (iae.org.tr) ve DergiPark platformu üzerinden erişilebilir; basılı versiyonu kitapçılardan ve online platformlardan, ayrıca İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Pera Müzesi’nden satın alınabilir.
Değerlendirme süreci ve yazım kurallarına dair ayrıntılı bilgiye İstanbul Araştırmaları Enstitüsü web sitesinden ulaşılabilir. Sorularınız için: istanbulstudies@iae.org.tr