Yozgat 2017 arkeoloji bulguları fotoğraflanıp dijitale aktarıldı
Bozok Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, Yozgat’ta 2017 yılı içerisinde 74 ayrı bölgede yapılan arkeolojik kazı ve yüzey araştırmalarında elde edilen bulguları fotoğraflanarak dijital ortamda kayıt altına aldı.
Bozok Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından, 74 bölgede yapılan arkeolojik kazı ve yüzey araştırmalarında elde edilen bulguların kayıt altına alınması için çekilen fotoğraflar sergilendi.
Fen Edebiyat Fakültesinde düzenlenen serginin açılışına katılan Vali Kemal Yurtnaç ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey’e bilgi veren Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Hacer Bayraktar, bu yıl Yozgat’ta 74 arkeolojik kazı ve yüzey araştırması yaptıklarını söyledi.
Yapılan çalışmalarda bölgelerin koordinatlarının ve elde edilen bulguların dijital sistemler üzerinde kaydedildiğini ifade eden Bayraktar, "Bu çalışmalarla yüzey araştırmasının materyal altyapısı hazırlanmıştır ve ilerleyen dönemlerde, yapılması planlanan kazı çalışmaları için önemli kaynak oluşturacaktır." dedi.
Bayraktar, Yozgat’ta özellikle Erken Tunç Çağı'ndan, Demir Çağı’nın sonuna kadar olan dönemlere ait çok sayıda yerleşim bulunmasının, dikkat çekici olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
"Bu veriler, Yozgat’ın antik dönemde çok önemli bir kültür bölgesinde yer aldığını göstermektedir. Gerçekleştirmeyi planladığımız çalışma, Anadolu Arkeolojisi açısından da önemli sonuçlara ulaşılacağı ve özellikle de İç Anadolu Bölgesi’nin Klasik, Hellenistik, Roma ve Bizans dönemi kültürleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler elde edileceği düşünülmektedir."
Daha sonra Vali Yurtnaç ve Rektör Karacabey ile katılımcılar, serginin açılışını yaptı.