Ava'nın mezarındaki polenler incelendi
1987 yılında Achavanich'te keşfedilen Bronz Çağı kadın mezarındaki bitkilerle ilgili bulgular, 4 bin yıl önce yaşadığı bölgede bitkilerden ilaç yapıldığı konusunda ipuçları veriyor.
1987 yılında Achavanich'te keşfedilen Bronz Çağı kadın mezarındaki bitkilerle ilgili bulgular, 4 bin yıl önce yaşadığı bölgede bitkilerden ilaç yapıldığı konusunda ipuçları veriyor.
Antik figürler, Afrika uygarlıklarının prehistorik dönemde kıtalar arası ticaret yaptığını ortaya koydu.
Araştırmalar son Buzul Çağı sırasında Avrupa ormanlarının avcılar tarafından tahrip edildiğine işaret ediyor.
Çin’de bulunan, 9000 yıllık en eski çalınabilir enstrüman yani turna kuşu kemiğinden yapılmış yedi delikli flüt binlerce yıl sonra ses verdi.
İnsansı türlerden Neandertallerin homo sapiensler gibi estetik amaçlı kültürel toplayıcılık yapmış olabileceği iddia edildi.
Hindistan'da antik dönemlerden kalma Kannada dilinin sanılandan en azından bir asır kadar daha eski olduğu ortaya çıktı.
Troya Antik Kenti'nde yakınlarındaki geç Bizans dönemine ait mezarlıkta bulunan 800 yıllık iskeleti inceleyen araştırmacılar hamile kadının idrar yolu hastalığından ölümüne sebep olan virüsü tespit ettiler.
Norveç’in kuzeyindeki Spitsbergen Adası'nda, buzullar arasında dev gibi bir dağın 130 metre altında inşa edilen ve 9 milyon dolara mal olan `Svalbard Küresel Tohum Deposu`yıllardır faaliyet gösteriyor.
Modern insan Afrika'dan çıkıp Avrupa'ya geldiğinde Neandertallerle karşılaştı. Yeni araştırmalar, onlara bulaştırdığımız hastalıklarla yok oluşlarını hızlandırmış olabileceğimizi gösteriyor.
Protein kalıntıları üzerine yapılan yeni bir araştırmaya göre, Neandertallerin kendi takılarını ve karmaşık aletler yapabildiği doğrulandı.
Neandertallerin 180.000 yıl ila 40.000 yılları arasında Fransa’daki bir kıyı mağarasını, sürekli mesken tuttukları anlaşıldı.
İki ayak üzerinde yürüyen insansı türlerden Lucy'nin akrabalarının ayak izleri bulundu; izlerin bir çekirdek aileye ait olduğu tahmin ediliyor.
Ölen insanın kemikleri neden kafatasının içine konularak gömüldü? Lapa do Santo'da bulunan benzersiz bulgunun gizemi merak ediliyor.
Dünyanın en eski cenaze töreni 40.000 bin yıl önce yapılmış olabilir. Prof. Antropolog Barbara J. King, katıldığı konferansta Neandertal insansılarının ölü gömme şekillerinden yola çıkarak, kutsal inançlara sahip olabileceklerini…
Bilim adamları, Avustralya’da ilk yerleşimin bilinenden 10 bin yıl öncesine dayandığını ortaya çıkardı.
Dünya'ya 55 milyon yıl önce çarptığı varsayılan kuyruklu yıldızın, memelilerin gezegende hakimiyet kurmasını sağlamış olabileceği bildirildi.