Ukrayna’da 8.300 Yıllık Taşa Oyulmuş Yılan Başları Bulundu
Arkeologlar iki tuhaf şekilli kayanın, kayalara boncuk gözlü yılan başları yontan Mezolitik sanatçılara ait bir çalışma olduğunu ortaya koydu.
Arkeologlar iki tuhaf şekilli kayanın, kayalara boncuk gözlü yılan başları yontan Mezolitik sanatçılara ait bir çalışma olduğunu ortaya koydu.
Hindistan Yarımadası'nda gelişen Harappan Uygarlığı, dünyanın en eski karmaşık topluluklarından. 2016 yılında Hindistan'nın Haryana eyaletindeki Rakhigarhi köyünde yapılan arkeoloji kazılarında keşfedilen Harappan Uygarlığına ait bir çiftin gömüldüğü…
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Türk araştırmacıları Ukrayna’da sualtı arkeolojisi çalışmalarını yürüten ekiplerle iş birliği yapmaya çağırdı ve Türk araştırmacıların dikkatini çekerim, çünkü buralarda Türk gemileri de bulunabilir,…
Maddi sıkıntılar nedeniyle uzun soluklu arkeolojik kazı yapamayan Türk arkeologların başkanlık ettiği 20 arkeoloji alanına şubat ayından itibaren yıl boyunca finansal destek sağlanacak.
Haydarpaşa’daki arkeoloji kazılarının bittiği noktaya 300 metre yakınlıktaki İbrahimağa Mahallesi Dinlenç Caddesi’nde başlayan otel inşaatının hafriyatından da Bizans dönemine ait tarihi eser kalıntıları çıktı. Kalıntılar gardaki arkeolojik kazı…
Eskişehir'de SİT alanı içindeki evi kiralayarak içinde kaçak kazı yapan ve buldukları kaya mezarı yağmalayarak kaçan tarihi eser kaçakçıları aranıyor. 2. derece arkeolojik SİT sınırı içerisinde bulunan evin odalarınında delikler…
Mısır’daki Büyük Piramit’in bir parçası olduğu ifade edilen kireç taşı İngiltere ile Mısır'ın arkeoloji otoritelerini birbirine düşürdü. Mısır, Edinburgh’ta düzenlenecek Antik Mısır sergisinde yer alacağı belirtilen antik taşın ülkesinden yasa dışı…
Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki Jungar Banner arkeoloji kazılarında Savaşan Devletler Dönemi ve Batı Han Hanedanlığı döneminden kalma çoğu tabutsuz gömülmüş 99 antik mezar bulunmuştur. Mezarlardan yaklaşık 30 tanesinde inan…
Çin'in Tibet Özerk Bölgesi'nin güneybatısındaki Ngari eyaletindeki Melong Tagphug mağarasında yapılan arkeoloji kazılarında en az 4 bin yıllık olduğu tahmin edilen taş aletler ve çanak çömlek parçaları bulundu.
Londra Arkeoloji Müzesi arkeologları buz evi söylentilerinden hareketle 18. yüzyıldan kalma yeraltı mağarasındaki depoda, unutulmuş bir ticaret ağının izlerini keşfettiler. Kral George zamanında yalnız ayrıcalıklı insanların ulaşabildiği Norveç…
Orta Amerika'daki şu ana dek bilinen en eski mezarda 5.900 yıl önce yaşamış gizemli bir kadına ait iskelet kalıntıları keşfedildi. Nikaragua'da oval çukurdaki kalıntılar, 25 ila 40 yaşları arasındaki kadının bacaklarının karnına doğru eğilerek…
Arkeologlar, Suffolk’ta keşfedilen Antik Roma mezarlığındaki 52 iskeletten 17 tanesini kafaları koparılarak bacak arasında gömülmüş şekilde buldu. Kafaların koparılıp bedenin yanına gömülmesinin bir ritüel olduğu tahmin…
Kahramanmaraş'taki Germanicia Antik Kenti'nde 2018 yılının Kasım ve Aralık ayında gerçekleşen arkeoloji kazıları tamamlandı. 8008. Sokak'ta bulunan mozaikli alanın ören yeri olarak ziyarete açıldığı alanda tescil, kamulaştırma, kazı, restorasyon,…
17 arkeolojik alanda bulunan toplam 22 at incelendi ve mezarlarda bulunan 19 atın 18 tanesi erkek çıktı. Araştırmaya göre modern İzlanda atları da, muhtemelen Vikinglerin 1.000 yıl önce antik mezarlara gömdüğü atların soyundan…
Mardin kalesi Arkeoloji Kazıları Başkanı Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan, alanda Osmanlı, İlhanlı ve Hamdaniler dönemine kadar giden bir tabaka tespit edildiğini, Roma dönemine dek giden bir tabaka olup olmadığının araştırıldığını söyledi.…
Gölyazı'da Asklepios'un sağlık tanrısı olarak saygı gördüğü Apollonia ad Ryndacum antik kentindeki arkeoloji kazılarında, tıbbi materyallere ulaşıldı.