Assos Antik Kenti'ndeki arkeoloji kazılarında, içinde Aristios ailesinin 21 bireyine ait yakılmış cenaze kalıntıları ve iskelet ile mezar hediyelerinin bulunduğu 2.300 yıllık aile mezarı ortaya çıkarıldı.
Samsun'da geçen yıl keşfedilen 5. yüzyıla ait Bizans mozaiğinin restorasyon ve konservasyon çalışmaları sürüyor. Yunan ve Roma sanatı özelliklerini barındıran taban mozaiğinin Samsun'da açılış hazırlıkları süren Yeni Arkeoloji Müzesine taşınması…
Tepebağ Höyüğü arkeoloji kazılarında ilk kez bir katip mührü bulundu. Katip Mührü gibi Geç Tunç Çağı'na tarihlendirilen bir de Mısır mührü keşfedilirken arkeologlar alanda aynı döneme ait Asur saray seramiği de buldular. Höyükten ayrıca Demir Çağı'na…
Arkeologlar, Polonya'da şu ana kadar bilinen en eski insansı kalıntılarını bulduklarını açıkladılar. Antropologlar, küçük parmak kemiklerinden ibaret fosillerin iri bir kuş tarafından yenilmiş bir çocuğa ait olduğu tahmin ediliyor.…
Göbeklitepe'de bulunan dikili taşların üzerindeki hayvan figürlerinin anlattığı hikayeleri anlamanın zor olduğuna dikkat çeken arkeolog Lee Clare, burası o dönemin avcıları için sadece bir toplanma merkezi değil aynı zamanda da bir kültürel merkezdi,…
Kalehöyük arkeoloji kazılarında görev alan arkeolog ve antropolog ikiz kız kardeşler, hem buluntular arasında tarihe yolculuk yapmanın keyfini çıkarıyor hem de birbirlerine yardımcı oluyor.
Kyzikos antik kenti Arkeoloji Kazı Başkanı Doç. Dr. Nurettin Koçhan, içinde altın bulmak hayaliyle tarihi çeşmenin yanında bulunan ağacı havaya uçuran define avcılarının antik kente zarar verdiğini anlattı.
TÜRSAB, 4 ülkenin büyükelçisini Gaziantep'te ağırladı. Vali ve Belediye Başkanı ile görüşen heyet ve büyükelçiler Gaziantep’teki Zeugma Mozaik Müzesi’ni ziyaret ederek, tarihi eserler hakkında bilgi aldı.
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde definecilerin kazmaya kalkıştığı alanda gerçekleştirilen Başbük arkeoloji kazılarında Sin Tapınağı olduğu tahmin edilen Yeni Asur Dönemine tarihlenen tapınak bulundu. Merdivenle inilen tapınaktaki 7 adet resim daha…
Çatalhöyük'teki arkeolojik kazılarda bulunan çanak çömleklere sızmış besin artıklarının analizi, Anadolu'da neolitik çağ çiftçilerinin mutfak kültürleri hakkında ipuçları ortaya çıkardı.
Hititlerin Başkenti Hatuşa'da Alman Arkeoloji Enstitüsü tarafından sürdürülen kazılarda, ritüellerde üst düzey yöneticilerin 'tanrıyı içmek' için kadeh olarak kullandığı tahmin edilen 3 bin 500 yıllık boğa biçimli içki kabı…
Adana'da, her yıl ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde arkeolojik kazıların sürdüğü Misis Antik Kenti'nde 2018 yılı ikinci dönem kazıları başladı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kervansaray restorasyonu çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgenin…
Aktopraklık Höyüğü'nde süren arkeoloji kazıları ve müze kurma çalışmaları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Necmi Karul, ziyaretçileri 8500 yıllık zaman yolculuğuna çıkaran Aktopraklık Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi alanındaki Neolitik, Kalkolitik…
Antik Boğaz Krallığı kentlerinden Tyritake'deki arkeoloji kazılarında Greko-Mısır tanrısı Harpokrates'in M.Ö birinci yüzyıla tarihlenen eşsiz fildişi heykelciği keşfedildi.
Daha önce sadece Antik Roma ve Bizans şehri olduğu sanılan Ceraş'ın Erken İslami dönem şehirlerinden olduğunu ortaya çıkaran İslami Ceraş Projesi arkeoloji kazıları, arkeolog Rune Rattenborg tarafından kitaplaştırılacak.
Laodikya antik kenti 2003 yılında tanınmayan bir ören yeriyken bugün 300 bin turist ağırlıyor. Prof. Dr. Celal Şimşek, tarihin en uzun ve detaylı su yasası gibi önemli arkeolojik keşifler gerçekleştirilen antik çağın metropolünde 15 yıllık arkeoloji…