Peru'da 1000 yıllık mumya keşfedildi
Peru'da İnkaların hac alanı olarak kullandığı anlaşılan alandaki kazılarda arkeologlar bulana kadar el değmemiş mumya kalıntısı bulundu.
Peru'da İnkaların hac alanı olarak kullandığı anlaşılan alandaki kazılarda arkeologlar bulana kadar el değmemiş mumya kalıntısı bulundu.
Arkeolojik kazı alanında altın paraların yanı sıra çok sayıda çömlek bronz heykel yazıt kalıntıları, hiyeroglif parçaları ve küçük bir koç heykeli bulundu.
Muğla'nın Milas ilçesinde park çalışması yapılırken ilçede daha önce hiç karşılaşılmayan ilginç görünümlü tarihi yapının kalıntıları fark edilince arkeolojik kurtarma kazısı başlatıltı.
KKTC'de "Her İlçeye Bir Müze” projesi kapsamında tarihi eserlerin yapılacak müzelerde sergilenmesi hedefleniyor.
İskit ve Yunan Kültürlerinin senteslendiği coğrafi alanlardan Taman yarımadasında 2.500 yıllık bir mezarda Korint miğferine rastlandı.
İnsanlar Avustralya'ya 50.000 yıldan daha eski bir zamanda Avrupa'dan teknelerle seyahat ederek gelmiş olabilir. Bugün uzun görünen mesafe batık adalar sayesinde o günlerde daha kolay aşılabilirdi.
2005 yılından beri Santa Giusta lagününde yürütülen araştırma projesi, sualtı arkeoloji çalışmalarının İtalya açısından önemini gösteriyor.
Ürdün'ün 2.000 yıldan beri terkedilmiş Ölü Ateş Çölü olarak nitelenen Jebel Qurma bölgesinde en az 4.000 yıllık taştan inşa edilmiş mezarlar bulundu. Mezarların 'kule mezar" olduğu tahmin ediliyor.
Mezarlardaki ölüler tahta lahitlerle veya huş ağacından sargılarla gömülmüştü. Üzerlerine kürk giydirilmişti ve çoğu bakırla kaplanmıştı.
Urartular tarafından yaptırılan 2 bin yıllık baraj turistlerden büyük ilgi görürken, Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu, 2 Bin 800 yıllık Şamran Kanalının hâlâ kullanıldığına dikkat çekti.
Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Vasiliki Anastasiadu tarafından Kıbrıs Rum Kesimi meclisinin ilgili komitesine sunulan, Güney Kıbrıs’ta son beş yılda yaşanan tarihi eser yağmacılığı ve bununla ilgili suçlara ilişkin listeye göre tarihi eser…
Irak'ın Türkiye sınırına yakın kentlerinden Duhok'ta bulunan en eskisi M.Ö 5000 yılına ait tarihi eserler. Eserler arasında tabletlerin üzerinde Akad, Sümer ve Hurri dilinde yazılar tespit edildi.
Drone ile görüntülenen ve ölüler için kullanıldığı düşünülen Stonehenge ve Avebury Arasındaki 5.000 Yıllık ‘Ölüler Evi’ arkeologlar tarafından kazılmaya başlandı.
Kıbrıs'taki Alaniçi köyünde keşfedilen antik mezar buluntuları arasında 1 adet Fenike Şarap Amforası, 2 adet Şarap Testisi (Oinochoe), 2 adet kâse, 1 adet İstiridye kabuğu şeklinde kandil ve 1 adet Amforoit testi yer alıyor.
Mısır'da bir mezardan çıkan 3.400 yıllık kireçaşı parçasında modern alfabe harflerinin diziliminin en eski örneğinin yer aldığı iddia edildi. Taşın arka yüzüznde ise başka bir alfabenin ilk harflerini teşkil ettiği
Terrakotta Ordusu’nun Kaşifi Çinli arkeolog vefat etti. Çin’deki 2250 yıllık devasa Terrakotta Ordusu Savaşçıları’nın kaşifi arkeolog Zhao Kangmin 82 yaşında hayatını kaybetti.