500 bin yıllık tarihe tarihe sahip Anadolu'da en eski yerleşim birimlerinden Karain mağarasında bu seneki arkeolojik kazıların hedefi; Paleolitik dönemdeki insanların mağarayı ilk ne zaman iskan ettiklerini tespit etmeye çalışmak olacak. Mağaranın…
Giresun Adası'nda 2011'den itibaren aralıklarla süren arkeolojik kazılarda bu yıl haziran ayı sonunda başlanacak.
İngitere'nin Lincoln şehrinde mutemelen 1140 ve 1160 yılları arasında kullanılmış; insan yutan bir şeytan veya kötü cini tasvir eden heykel bulundu.
Bulgaristan’da, geçtiğimiz ekim ayında bulunan Vinca kültürüne ait 7.000 yıllık tablette, Vinça Sembolleri olarak adlandırılan simgeler yer alıyor.
Kadıköy’de okul inşaatından Roma lahdi çıktı. Çevre sakinlerinin ihbarda bulunmasıyla inşaat durduruldu ve arkeologlar alanda inceleme yaptı.
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, Hükümet Konağı inşaatı için yapılan sondaj çalışmasında Roma dönemine ait sütun parçaları, taban mozaiği ve insan iskeleti bulundu.
Bulgar arkeolojisinin geçen yılki bulguları, Bulgar Arkeolojisi 2017 sergisinde ziyaretçilere açılırken Bulgaristan'da arkeolojinin gündemdeki iki temel konunun Türkiye arkeolojisi ile paralel oluşu dikkat çekti: Avrupa ülkelerinde başarısız olduğu…
Al Khashba'daki arkeoloji kazılarında bölgede şu ana dek bulunan en eski taş kule ve bakır atölyeleri bulundu.
İskoçya'da Neolitik Dönem yaşamına ait eşsiz bilgiler sunan Skara Brae yerleşmesinde yer alan 8 ev tünellerle birbirine bağlanıyor.
Araştırma sonucu ortaya atılan iddiaya göre; pusulanın bilinmediği dönemde Mısır'daki Büyük Piramidin yönlere göre kusursuz hizalamasının sırrı sonbahar ekinoksuydu.
Britanya Türk Kadınları Derneği'nin Londra'da düzenlediği toplantıda, UNESCO dünya kültür mirası adayı, Göbekli Tepe konuşulurken, Kazı Koordinatörü Dr. Lee Clare, Göbeklitepe bulgularına dair açıklamalarda bulundu.
Polatlı Belediyesi, Polatlı Höyük'te koruma ve aydınlatma çalışmalarına başlarken Zafer Tepe'de arkeolojik kazılar yapılması için hazırlıklar sürüyor.
Rusya'nın Abhazya’daki coğrafi keşif ve arkeoloji çalışmalarını desteklemesini içeren anlaşma Rus Coğrafya Derneği ve Abhazya İyi Niyet Elçileri tarafından imzalandı.
Çin'de 2 bin yıllık antik kent keşfedildi. İç Moğolistan'da ortaya çıkarılan kalıntılar Doğu Han Hanedanlığı dönemine ait arkeolojik bulgularda Hunlara ait eşyalara rastlandı.
Kilise kalıtları, Tunus'un güneyinde 5. yüzyıldan itibaren Hıristiyan inancının varlığını kanıtlıyor.
Selanik Metrosundaki arkoloji kazılarında bulunan arkeolojik buluntulara M.S. 4. yüzyıldan kalma başsız Afrodit heykeli ve mozaikler de eklendi.