Batı İran'da 7 bin yıllık mimari kalıntı keşfedildi
İranlı arkeologlar, Nadali Beig Höyüğü’nde gerçekleştirdikleri arkeolojik kazılarda; M.Ö 5 binli yıllara tarihlenen mimari yapı kalıntısı keşfettiler.
İranlı arkeologlar, Nadali Beig Höyüğü’nde gerçekleştirdikleri arkeolojik kazılarda; M.Ö 5 binli yıllara tarihlenen mimari yapı kalıntısı keşfettiler.
Mısır'da, milattan önce 2 bin ila bin yıllarında hüküm süren Orta Krallık döneminden kalma iki grafiti bulunduğu bildirildi.
İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdür Yardımcısı Rahmi Asal, yapılan restorasyon çalışmaları ve ortaya çıkan eserleri anlattı.
Bilecik'in Osmaneli ilçesinde kaçak kazı yaparken yakalanan 5 kişiden 3'ü tutuklandı
Kyzikos antik kenti sınırlarında bulunan Bandırma Tümülüsünün etrafına yeni çevre planı beklentisi var.
Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop iç liman mevkisinin birinci derecede arkeolojik sit alanı kapsamından çıkarıldığını bildirdi.
Tarih öncesi şatafat, sadece altınla değil bakır alaşımları ile sağlanıyordu. Sırbistandaki bir mezarda bulunan altına benzetilmiş renkli bakır alaşımlarının nasıl oluşturulduğu, kuyumculuk teknikleri kullanılarak araştırıldı. Bakır, arsenik ve kalay…
TBMM Kültür Varlıklarını Araştırma Komisyonu Başkanı İsen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü tebrik ederek, "Kendilerine müteşekkiriz." dedi.
Moğolistan’ın doğusundaki Dongoin shiree arkeolojik alanında, Türki runik yazılar kazınmış 14 dikili taştan oluşan kare mezar kompleksi keşfedildi.
Bu yıl bulunan kafatası kemikleri nedeniyle, Tapınak tarihini bilinenden eskiye götürerek arkeoloji dünyasını şaşırtan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe, Amerikan Arkeoloji Enstitüsü’nün 2017’nin en sıra dışı keşifleri listesinde birinci sırada yer…
Paleolitik çağ kalıntıları bulunan köyde 13 ev ve binden fazla eşya gün ışığına çıkarıldı
İdyros Antik Kentini ziyaret ederek arkeoloji kazılar hakkında blgi alan Antalya Valisi Münir Karaloğlu; "Büyük ihtimalle Noel Baba'nın gerçek kemiklerini bulacak gibi duruyoruz. Yani İtalyanların elinde olanın gerçek olmadığını ispat edeceğiz…
Mersin'in Tarsus ilçesinde, Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğünün talebi üzerine bir vakıf arazisi üzerinde yapılan sondaj çalışmalarında iki lahit ve tarihi kalıntılara rastlandı.
Çorum'un İskilip ilçesinde belediye ekiplerince yürütülen altyapı çalışması sırasında bulunan ve Osmanlı dönemine ait olduğu belirlenen tarihi yapının gün yüzüne çıkarılması için çalışma başlatıldı.
Diyarbakır’daki Ziyaret Tepe höyüğünde, Asurlu bir yetkilinin yaşadığı hayal kırıklığı ve umutsuzluk hikayesi anlatan çiviyazılı tablet keşfedildi.
Bozok Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, Yozgat’ta 2017 yılı içerisinde 74 ayrı bölgede yapılan arkeolojik kazı ve yüzey araştırmalarında elde edilen bulguları fotoğraflanarak dijital ortamda kayıt altına aldı.