Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'nde yeni arkeolojik keşif
Noel Baba Anıt Müzesi'nde 2 katlı yapı ortaya çıkarıldı
Noel Baba Anıt Müzesi'nde 2 katlı yapı ortaya çıkarıldı
Yunanistan’da Mikenlere ait olduğu tahmin edilen oldukça büyük oyma mezar bulundu.
Arykanda Antik Kenti'nde Roma vatandaşı Pierus'e ait olduğu anlaşılan, yangın felaketine uğramış, 8 odalı ve hamamlı lüks villa kalıntıları ortaya çıkarıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin farklı kentlerinde bulunan ve aralarında ünlü antik kentlerin de yer aldığı özel mülkiyetteki arazilerin takas edilebilmesi için "trampa programı" hazırladı.
Hamdaniler tarafından 10’uncu Yüzyıl’da yapıldığı tahmin edilen, sivillere kapalı Mardin Kalesi’nde arkeolojik kazılara yeniden başladı.
Tatarlı Höyük'te yaşılan arkeoloji kazılarında dünya üzerinde yaşamını sürdüren Asya filine ait bir azı dişi ve kemik parçalarına rastlandı.
Çanakkale'de Helenistik dönemin en önemli liman kenti Parion'da yapılan kazılarda bir bebek mezarından Roma dönemine ait biberon çıkarıldı
Pagan inanışının merkezlerinden 3 bin yıllık Lagina Kutsal Alanı'nda 6 yıl sonra yeniden kazılar başladı. Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Lagina Kutsal Alanını ziyaret etti.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Kahramanmaraş'ın arkeolojik zenginliğiyle büyüleyici olduğunu söyledi.
Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Macaristan'ın Zigetvar kentinde yeri tespit edilen Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının gömüldüğü arkeolojik kazı alanını ziyaret etti.
Çin'in Dunhuang Akademisi Kırgızistan'da arkeolojik kazılara katılacak.
Burdur'un Hacılar köyündeki Hacılar Büyük Höyük'te 5 bin yıl öncesine ait olduğu tespit edilen 4 küp, içlerinde ise küçük testi ve çömlekler bulundu.
Kurul Kalesi'nde tahtında oturan ana tanrıça Kibele heykelinin ardından çok önemli bir eserin daha gün yüzüne çıkarılmasının mutluluğunu yaşanıyor.
Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki Oymaağaç Höyüğü'nde yürütülen kazılarda ulaşılan buluntular sonucu, buradaki antik kentin Hititlerin kutsal şehri "Nerik" olduğu kesinleşti.
Burdur'un Gölhisar İlçesi'ndeki Kibyra Antik Kenti'nde bu yılki kazılarda anıt mezar ortaya çıkarıldı. M.S. 2'nci yüzyıla ait mezarın vatandaş tarafından odunluk, kömürlük ve depo olarak kullanıldığı anlaşıldı.
Anadolu insanı yaklaşık 4 bin yıl önce çivi yazısı ile eğitim için kullanılan kil tabletlerle okuma yazma öğreniyordu.