Altıntepe Kalesi'nde 2017 arkeoloji kazıları başladı
Urartular döneminden kalan tarihi Altıntepe Kalesi'nde, 15'inci dönem arkeolojik kazı çalışmalarına başlandı
Urartular döneminden kalan tarihi Altıntepe Kalesi'nde, 15'inci dönem arkeolojik kazı çalışmalarına başlandı
İngiltere'de bir dolmen taşı üzerinde doğal mı insan yapısı mı olduğu tartışılan garip şekiller bulundu. İlginç olan şekillerin sayısının ay ışığında artması ve gündüz saatlerinde çoğunun görünmemesi. Kimi arkeologlara bunlar ayinlerde kullanılmış…
2015 Yılında Türkiye'de En Önemli Arkeolojik Keşfi seçilen 1800 yıllık mozaiğin bulunduğu eski adı Seleucia olan Olba'da 2017 arkeoloji kazılarına başlandı.
Manyas Gölü yakınlarındaki antik kentte 2017 arkeoloji kazıları başladı. Kazı Başkanı Prof. Dr. İren: Bandırma'da 1954'te başlayan, belirli dönemler ara verilen Daskyleion arkeolojik kazıları, bu sene kesintisiz geçen 30. yılını…
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kazı çalışmalarının yeniden başladığı Kurul Kalesine ilişkin, "Bu seneki çalışmalarımız, 20’si arkeolog olmak üzere toplam 40 kişilik bir ekiple gerçekleştirilecek." dedi.
İspanya'da 14 bin yıllık hayvan resimleri bulundu. Bask bölgesindeki Aitzbitarte Mağarası'nda bulunan Paleolitik döneme ait resimler, şimdiye kadar bulunanlardan farklı bir teknikle çizilmiş.
Geçen sene bulunan Kibele heykeli ile gündemde olan tarihi Kurul kalesinde kazılara yeniden başlandı.
Mısır firavunlarının ünlü altın cenaze maskelerinin madenleri bugünkü Sudan ve Somali'nin bulunduğu Nubia topraklarından geliyordu. O madenlerde çalışan 12 altın işçisinin mumyalanmış cesetleri bulundu.
Peru'daki ünlü antik İnka şehri Machu Picchu'da, sunak kabı olarak kullanıldığı tahmin edilen seramik parçaları bulundu.
'Ahlat, belki de UNESCO listesinde en gizemli, araştırmaya ve okunmaya elverişli bir yer olacaktır' diyen Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Selçuklu mirasının UNESCO'nun asıl listesinde yar almasını istiyor.
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden, Karadağ'ın eteğindeki sarp ve kayalık alana kurulu tarihi Sümela Manastırı, bölgeye yapılacak seyir terasları sayesinde kuş bakışı izlenebilecek.
İlk Hıristiyan Devletini kurduğu için Büyük Konstantin olarak anılan Bizans İmparatorluğunun kurucu imparatorunun annesinin Roma'daki evinde yapılan arkeoloji kazılarında yeni odalar bulundu.
Günümüzden çok uzun yıllar önce; yaklaşık 100 bin yıl ile 200 bin yıl öncesi zaman diliminde Sibirya'da Altay Dağlarındaki mağarada yaşayan minik kızdan günümüze kalan minik bir miras var: Küçük ve hayli yıpranmış bir azı dişi!…
Afrodisyas'ın da Dünya Miras Listesine kaydedilmesiyle ülkemizin UNESCO'daki arkeoloji varlığı 17 oldu.
UNESCO 41. Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda, Türkiye'nin adayı Afrodisyas Arkeolojik Alanı'nın listeye kaydedilmesine karar verildi
Kıbrıs'ta Hala Sultan Tekkesi'nin bulunduğu bölgede bulunan antik kentte 2017 yılı arkeolojik kazılarında yeni bulgulara rastlandığı açıklandı.