Göbekli Tepe’de kısmen neolitik dönem kafatası kültleriyle bağdaştırılabilecek ama bilinenlerden çok farklı; üzerinde kesik izleri ve delikler bulunan kafatası kemikleri bulundu. Kafataslarındaki deliklerin neden açıldığı konusunda Alman Arkeoloji…
Kuzey Louisiana'da yaklaşık bin yıl öncesine tarihlenen ve Caddo kabilesine ait olduğu düşünülen bir Kızılderili kanosu bulundu
Tavla oyununun antik versiyonu olan Roma döneminin popüler oyunu hakkında bilgilere ulaşılan Tripolis Antik Kenti'nde yeni dönem arkeoloji kazıları Arkeolog Doç. Dr. Bahadır Duman başkanlığında başladı. Kazılarda bu sene alanda bulunan 2 bin yıllık…
İkinci Pompei faciasının izleri bulundu. Roma'daki metro inşaatında, Vezüv yanardağının MS 79'da patlamasıyla lavlar altında kalan Pompei Antik Kenti'ni andıran biçimde bir keşif yapıldı. Mini Pompei'de ahşap bir zemin, ahşap mobilyalar, mozaikler…
Nikaragua'da beyzbol stadyumu inşa edilmek istenirken bulunan tarihi eserler üzerine başlatılan arkeoloji kazısında M.Ö. 800'lü yıllara ait tari mezarlık bulundu.
Japonya'nın çevresindeki arkeolojik kazılarda bulunan ve ne işe yaradığı bir türlü çözülemeyen kesik piramit şekilli gizemli ahşap çerçevelerin ne için imal edildiği çok büyük olasılıkla anlaşıldı.
20 şanslı öğrenci, 17-28 Temmuz tarihleri arasında Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nde yaz okulu eğitimi alacak.
Mardin Müze Müdürlüğü tarafından 2013 yılından bu yana Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde sürdürülen 'Şehri Nuh Diriliyor' projesi kapsamındaki İçkale Kazı çalışmalarına başlandı.
Tunceli'de daha önce paleolitik dönemin varlığını biliniyordu. 2 yıldır devam eden arkeolojik yüzey araştırmalarında paleolitik çağa ait taş alet bulunarak bu kanıtlandı.
Dünyada şu ana kadar bilinen en eski protez olduğu tahmine edilen ve yaklaşık 3.000 yıllık olduğu belirtilen ahşap ayak protezi, Mısır'daki bir nekropolde bulundu.
Urartu Krallığı tarafından yapıldığı bilinen Harput Kalesi’ndeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Kazı Başkanı Doç. Dr. İsmail Aytaç, önemli buluntular elde edildiğini, küçük bir taş balta bulunduğunu ve bunun yerleşimin bilinenden daha geriye…
Mısır'da Hiyeroglif yazısının en erken örneği olduğu tahmin edilen bir kaya resmi bulundu. Kaya resmindeki imaj Hiyeroglif alfabede güneş döngüsü ve parlaklık kavramlarına denk düşüyor.
Büyük İskender'in fethedemediği şehir olarak ünlenen Antalya'daki Termessos Antik Kenti'nde 2300 yıllık yeni yol bulundu.
Samahram limanında ve çevresinde 20 yılı aşkın bir süredir çalışan İtalyan arkeologlar, limanın uzun tarihine, kent planına ve bölge sakinlerinin yaşam şartlarına dair bulgular topladı.
Arkeologlar, Sudan'da Nil Nehri'nin batı kıyısındaki kayalıklarda oyulmuş insan yapımı deliklerin amacının deşifre edildiğine inanıyorlar. Çözüm mantıklı ama hâlâ izah edilemeyen bir nokta var.
Libya'da içinde heykeller, mozaikler ve sikkeler bulunan M.Ö. 3. yüzyılda inşa edilmiş bir Roma villası bulundu.