Argilos Antik Kenti Yunan sömürgeciliğinin izlerini taşıyor
Ege'nin kuzeybatı kıyısında çok dilli bir Yunan kolonisi olan Antik Argilos kenti, Trakya'nın zenginliklerine göz koyan Antik Yunan sömürgecilerine dair önemli ipuçları barındırıyor.
Ege'nin kuzeybatı kıyısında çok dilli bir Yunan kolonisi olan Antik Argilos kenti, Trakya'nın zenginliklerine göz koyan Antik Yunan sömürgecilerine dair önemli ipuçları barındırıyor.
İsrail Müzesi'nde 50 yıldan fazla süredir sergilenen çömlek parçasının arkasında şimdiye kadar görünmeyen yazılar, İleri görüntüleme teknolojisini sayesinde keşfedildi ve okundu.
Türkiye'nin de muzdarip olduğu ABD'ye kaçırılan tarihi eserleri geri almak için mücadele eden ülkeler arasında yer alan İtalya, Zeus heykelini geri almayı başardı. ABD, Yüce Zeus Heykelini İtalya'ya iade etti.
Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından Yozgat ve ilçelerinde ‘‘Klasik Dönem, Roma Dönemi ve Bizans Dönemlerinin’’ yüzey araştırmasına yönelik çalışma başlatıldı.
Midilli Kalesi arkeolojik hasar tespiti için ziyarete kapatıldı
Endonezya’nın Orta Cava eyaletinde, 700 bin yıllık fil fosili bulundu.
Etiyopya'nın doğusunda yapılan kazılarda ticaret merkezi olduğu tahmin edilen 10. yüzyıla ait bir şehir bulundu. Kazı sırasında bulunanlar arasında Madagaskar, Maldivler, Çin ve Yemen'den geldiği belirlenen takılar ve çanak çömlekler de…
Roma'daki yeraltı mezarlarında temizlenen fresklerden, İsa Peygamberin havarileri ile birlikte tasvir edildiği 1.600 yıllık resmi çıktı.
İngiltere'deki ünlü Stonehenge'in gizemi çevresinde yeni keşfedilen dairesel tapınaklarla birlikte büyüyor. Stonehenge'den daha büyük ve daha yaşlı oluşumlar, henge tipi tapınakların gizemini de artırıyor. Yeni arkeolojik bulgular, hengelerin hayli…
Bu çeşmeden 2 bin 700 yıldır su akıyor. 2 bin 700 yıllık çeşmeyi dünyanın her yerinde göremezsiniz, diyor arkeolog Prof. Dr. Cumhur Tanrıver, 'örnekleri var, ama hiç biri İzmir'deki kadar iyi korunmuş değil' diye de ekliyor. İşte Avrupa'nın belki de…
Truvalıların yaşadığı depremler sonrası aldığı önlemler sayesinde ördükleri duvararın binyıllara meydan okuması, günümüzde depremlere tedbir arayışına ışık tutabilir.
Danimarka'da arkeoloji kazıları yapılan alanda bir kuyu içindeki kalıntılar arasında tunç çağından kalma üzüm çekirdeği bulundu. Önce taş parçacığı sanılan arkeolojik kalıntının yapılan incelemeler sonucu Danimarka'nın günümüze gelebilen en eski…
Arkeoloji kazısı arazi sahibinin insafına kaldı 5 bin yıllık DNA örneği bulunan arkeolojik sit alanındaki kazı çalışmalarının bir bölümü, arazi sahibi çimento fabrikasından izin alınamadığı için yürütülemiyor
İskenderiye'de içinde dört bölüm bulunan, geometrik süselere sahip, cenaze duaları yazılı Hellenisti mezar bulundu.
Malta Cumhuriyeti'nin ikinci büyük adası Gozo'nun Kereticem bölgesinde bulunan katakompların (yeraltı mezarları) tehlike altında olduğu iddia edildi.
Rottnest Adası'nda gezi düzenleyen üniversiteliler, göz kamaştıran bir tarihi eser keşfettiler.