AFAD arkeologlara dağcılık eğitimi verdi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekibince, ulaşamadıkları yerlerde de çalışma yürütmek isteyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesindeki arkeologlara dağcılık eğitimi verildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekibince, ulaşamadıkları yerlerde de çalışma yürütmek isteyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesindeki arkeologlara dağcılık eğitimi verildi.
AİÇÜ ve İTÜ'lü bilim adamlarından oluşan 'Ağrı Dağı ve Nuh'un Gemisi Araştırma Ekibi'nin 'Nuh'un Gemisi'nin izi olduğuna inanılan alandan aldıkları kaya ve toprak numunelerinin analizinde deniz malzemeleri ve deniz ürünlerine rastlandı. Alandan…
Van'ın Muradiye ilçesindeki Körzüt Kalesi'ndeki arkeolojik kurtarma kazılarında 2800 yıllık Urartu tapınağı gün yüzüne çıkarılırken arkeologlar taş bloklara kazılı 2 çivi yazılı kitabe buldular. Kitabelerden kalenin ve tapınağın Kral Minua tarafından…
İzmir'in Bornova ilçesindeki Yassıtepe arkeoloji kazısında 5 bin yıllık olduğu tespit edilen Ana Tanrıça heykelciği bulundu. Çıplak ve saçları arkada toplanmış kadın heykelciğinin bir benzerinin Midilli'deki Thermi bölgesinde bulunduğunu belirten…
Oluz Höyük'te Türklerin 1071'den en az 100 yıl daha önce Anadolu'ya gelerek yerleşmiş olma ihtimaline dair önemli ipuçları ortaya çıktı. Arkeoloji kazılarında ölülerin Kırgızistan’daki Suttuu-Bulak mezarlığındakine benzer şekilde gömüldüğü mezarlar…
Mersin Olgunlaşma Enstitüsünce, Mezitli ilçesindeki antik kentin yürüyüş yolunda, "Kilikya'dan Cumhuriyet'e Kıyafet Sunumu ve Sergi" etkinliği yapıldı.
4. Çin Arkeolojisi Kongresi'nin açılış töreni 23 Ekim Pazartesi günü Shaanxi Eyaleti'nin Xi'an şehrinde düzenlendi. 800'den fazla Çinli arkeoloğun katıldığı 4. Çin Arkeolojisi Kongresi'ni 9 ayrı ülkeden gelen yabancı arkeologlar da izledi. Kongre,…
Van'ın Gevaş ilçesindeki Selçuklu Mezarlığı'nda restorasyon çalışmaları sürerken, bu sene yapılan arkeoloji kazılarında 8 sandukalı mezar daha ortaya çıkarıldı.
İngiltere’nin Hampshire’da Kontluğunda bulunan bir altın sikke son yılların en önemli keşiflerinden biri olarak nitelendirildi. Adı daha önce bilinmeyen hükümdarının adını taşıyan sikke İngiliz tarihinin az bilinen parçasına ışık tuttu.…
İssos-Epiphaneia Kazıları Bilim Ekibi Üyeleri Doç. Dr. Banu Özdilek ve Dr. H. Onur Tıbıkoğlu'nun makalesine göre; arkeoloji kazılaının sürdüğü Hatay’ın Roma, Bizans ve Orta Çağ dönemlerinde iskan görmüş antik kenti Epiphaneia, tamamen ayakta olan…
Kahramanmaraş'taki Direkli Mağarası'ndaki arkeoloji kazılarında yaklaşık 12 bin yıllık olduğu tahmin edilen mezar bulundu.
Marmaray'ın Sirkeci İstasyonu inşaatı sırasında keşfedilen ve arkeoloji kazısı ile ortaya çıkarılan Erken Bizans ve Geç Roma Dönemi'ne ait sokak ve ev kalıntıları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından arkeopark olarak Sarayburnu Parkı'nın 2'nci…
Tekirdağ'daki Perinthos ve Heraion-Teikhos antik kentlerindeki arkeoloji kazılarında bugüne dek özellikle Trakların tarihine ait önemli bilgiler verecek kalıntılar ve tarihi eserler bulundu.
Amerikan Arkeoloji Enstitüsü tarafından yayınlanan dünyanın en popüler arkeoloji dergilerinden Archaeology dergisi, Ordu'nun Fatsa ilçesi sınırlarında yer alan Polemonion arkeolojik kurtarma kazılarında keşfedilen "Aziz Konstantin ve Helena Manastırı…
Kütahya'daki Tavşanlı Höyük'te süren arkeoloji kazılarında geçen yıl bulunan keramik küp alt Kalkolitik çağda kırılan çanak çömleklerin nasıl onarıldığına dair önemli ipucu verdi.
Anadolu'ya ilk giriş kapısı olan Ani'deki harabelerde arkeolojik çalışmalar 1892'de başladı