Düdüklü tencere, 2200 yıldır Anadolu mutfağı gereciymiş. Tlos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Taner Korkut ve ekibi tarafından Muğla ve çevresinde yürütülen bilimsel araştırmada, Anadolu'daki yemek kültürü ve yeme içme alışkanlıkları konusunda…
1800 yıllık Roma gemisi enkazı, İspanyol sularında bulunan ilk batık olarak kayda geçti.
5,9 cm boyunda ve 3 cm genişliğindeki kilden yapılma bebeğin oyuncak olduğu tahmin ediliyor.
2013’te Asvan’daki bir müzenin deposunda kaybolan 3.800 yıllık antik Mısır Ushabti heykelciği Londra’da ele geçirildi.
Guatemala’daki Ceibal arkeolojik alanında çalışan arkeologlar, Maya uygarlığının gizemli çöküşüne dair yeni bulgular elde etti.
Arkeologlar, Rheged'in eski krallığının bulunmuş olduğuna inanıyor. İskoçya'da uzun süredir kayıp olan karanlık çağa ait krallığın izlerinin bulunduğu belirtildi.
Ermenistan’ın Gegharkunik bölgesinde Urartu uygarlığına ait anıt mezar ve eserler bulundu.
Milas'ta ilçesindeki girişi betonla kapatılmak istenen oda mezarın bulunduğu inşaat alanında yapılan kazıda, Helenistik döneme ait içinde yanmış insan kemikleri bulunan ölü saklama kabı bulundu.
Fransa'da 38 bin yıllık rölyef keşfedildi. Fransa'nın güneybatısında bir kaya üzerine çizilmiş 38 bin yıllık çizimin, Batı Avrasya'da keşfedilmiş en eski sanat eserlerinden biri olduğu tahmin ediliyor
Kehribar içinde korunmuş, üçgen kafalı ve olağandışı özelliklere sahip olan 100 milyon yıllık bir böcek keşfettiler.
450 milyon yıllık olduğu tahmin edilen fosil parçasında ilk kez döllenmiş trilobit yumurtaları bulundu.
İzmir Ödemiş’te koyun otlatan çoban, Kurucuova Köyü yakınlarında 2000 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi yapı keşfetti
İngiltere’deki bir Antik Roma mezarlığında, yüzüstü gömülmüş bir adamın dilinin kesildiği ve yerine taş konduğu anlaşıldı.
65,000 Yıl önce insanların bıçak yapmak için ısıtma teknikleri kullandıkları tahmin ediliyor. Orta Paleolitik dönemde yaygın olarak kullanılan ısıl işlem, kontrollü ateş kullanımının alet ve bıçak yapımının ilk aşamalarında kullanılmış olabileceğini…
Fergana Vadisinde yerleşik yaşam izlerinin en az 2 bin yıl öncesine uzandığı Mingtepe kazılarında ispatlandı.
Kişinev'de erken kalkolitik çağa ait olduğu tahmin edilen uzunluğu yaklaşık 20 metre tahmin edilen uzun bir ahşap evin kalıntıları bulundu.