Anadolu'dan tarih fışkırıyor
Türkiye'de yürütülen 554 arkeolojik kazı ve araştırmada, 11 ayda, 2 bin 288 tarihi eser gün yüzüne çıkarıldı.
Türkiye'de yürütülen 554 arkeolojik kazı ve araştırmada, 11 ayda, 2 bin 288 tarihi eser gün yüzüne çıkarıldı.
Kartal Belediyesi'nin Dragos'taki arkeolojik kazıları sürdürme talebine Kültür ve Turizm Bakanlığından olumlu yanıt geldi.
Milattan önce 2. yüzyılda yaşayan Yunan şair Sidonlu Antipater antik dünyanın yedi harikasını sıraladığında Babil’i de listeye almıştı.
Mardin'in Dargeçit ilçesi Koçtepe köyünde 5 bin yıllık ekmek tandırı ve çömlekçi çarkı bulundu.
Daskyleion Antik Kenti'nde, M.Ö 600 ve 540 yıllarına tarihlenen "Lydia"lılara ait iki mutfak ve mutfak eşyaları bulundu.
Danimarka'nın Lolland adasında, içlerinde, üzerinde tanrı Odin'in tasviri yer alan kolyenin de yer aldığı 1500 yıllık altın objeler bulundu.
Mısır’daki antik bir kasabada içinde köpeklerin, maymunların ve kedilerin bulunduğu yaklaşık 2000 yıllık bir hayvan mezarlığı bulundu.
Atina’nın kuzeyinde daha önce varlığı bilinmeyen yeni bir antik kent keşfedildi.
Tazmanya'da bulunan gorgonopsians adlı yaratık fosilinin çene dişlerinde tümör olduğu fark edildi. İşte 255 milyon yıllık diş uru:
Elazığ'da Tarihi Kızıl Kilise'de sürdürülen kazı çalışmalarında, kiliseye ait 165 yıllık kitabe gün yüzüne çıkarıldı.
Uçan tüylü bir dinozora ait olduğu tahmin edilen kuyruk şans eseri bir kehribarın içinde tüm dokuları korunmuş olarak bulundu.
Karaya çıkan ilk dört bacaklı omurgalı hayvanlara ait olduğu tahmin edilen fosiller bulundu.
Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen çeşitli eserler ele geçirildi
Bu bacaklar Firavun Ramses'in Hititlerle savaşmaktansa onun yanında kalmak istediği ünlü Mısır kraliçesine mi ait? Bilim adamları, Kraliçe Nefertari'nin mezarında bulunan antik, mumyalanmış bacak kemiklerinin ona ait olduğunu savunuyorlar.…
Viking bir ustaya ait olduğu sanılan kutunun içinden çıkan 16 demir el aleti, filmlere konu olacak şekilde hastaneye kaldırılarak röntgeni çekildikten sonra açılmak suretiyle sağlam olarak kurtarıldı.
Filistin’in Beytüllahim kentinde Roma İmparatorluğu tarafından 327 tarihinde Hazreti İsa'nın doğduğuna inanılan yerin üzerine inşa edilen Doğuş Kilisesi, 600 yıldan bu yana ilk defa büyük çaplı bir restorasyondan geçiyor.