Harput'ta bulunan kayadaki resimlerde neler var?
Hangi kültüre ait olduğu tespit edilemeyen gizemli kaya bloğundaki resimler, tarihin en eski çizgi romanı olabilr ve sanat tarihi açısında da gizemler içeriyor.
Hangi kültüre ait olduğu tespit edilemeyen gizemli kaya bloğundaki resimler, tarihin en eski çizgi romanı olabilr ve sanat tarihi açısında da gizemler içeriyor.
Edirne'de gerçekleştirilen Enez ve Sinanköy arkeolojik kazılarında bölgeye ait zenginlikler gün yüzüne çıkıyor.
Kırklareli höyüğünün 7. kültür katında, Anadolu'dan Trakya'ya tarım ve köy yaşantısını getiren, en eski çiftçilerin izlerine de rastlandığını
Eşi ile birlikte Göbeklitepe'yi keşfeden ekipte yer alan Çiğdem Köksal Schmidt'in çalışmalarına kısıtlama getirildi. Schimidt, Doğuş Grubu'nu da eleştirdiği yazısında olaya isyan etti
Bursa'nın İznik ilçesinde inşaat kazısında Roma Dönemi'ne ait ev hamamı çıktı.
Ünlü Arkeolog ve arkeoloji editörü Nezih Başgelen, Harput'ta bulunan kayadaki kabartmaları arkeoloji.tv'ye yorumladı.
Tarihi Harput mahallesinde bulunan Kale Hamamı'ndaki kazı çalışmalarında sona gelindi.
Silivri yapılan kazıda, İstanbul Arkeoloji Müzesi tarafından bir savaşçıya ait olduğu sanılan 5 bin yıllık mezar bulundu.
Giresun'da restorasyon çalışmaları yapılan tarihi Espiye Merkez Camisi'nin içinde bulunan 1800'lü yıllardan kalma mezar taşının, devlete karşı isyan, devlete bağlılık olayları ve bölge tarihini yansıttığı bildirildi.
Bilim adamları şaşkın! Bilinen tarihi değiştirecek bir bulgu mu yoksa tarihsel gösterilen bir kurgu mu?
Bursa Orhangazi'de keşfedilen ve yaklaşık 2 bin yıllık olan köprü restore edilecek.
Lahitlerden birinin üzerinde "Bu lahde izin verilen kişiler dışında başkalarının gömülmesi halinde şehir veznesine 2 bin 500 denarius ceza ödeyecekler" yazdığı ortaya çıktı
Ege'de 73 kilometrekarelik bir alanı deniz altında bırakan ünlü Santorini patlamsından önce başka patlamalr olduğunun izine rastlandı.
Elazığ Harput'ta ağaçlandırma çalışması yürüten bir işçi, üzerinde birçok figür bulunan 5 metrekarelik taş rölyef buldu
Mayaların 1000 yıl önce, kireçtaşından kurdukları görkemli şehirlerini terk etme nedenlerine dair teoriler giderek belirginlik kazanıyor.
Tekirdağ Marmaraereğlisi'ndeki arkeolojik kazılarda iki lahit bulundu.