Arkeoloji kazılarına 2017 yılında başlanan ve Göbeklitepe benzeri taş dikmeler bulunan Harvetsuvan, M.Ö. 9000 ile 8.200 yılları arasına tarihlendiriliyor. Göbeklitepe’nin son evresine ait bulgular tespit ettik. Kazı Başkanı Prof. Dr. Bahattin Çelik…
Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Adramytteion Antik Kenti kazı ekibini ziyaret ederek, arkeolojik çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Mersin'in Silifke ilçesi kıyılarındaki Dana Adası ve Boğsak Adası'nda yapılan arkeolojik yüzey araştırmalarındaki bulgular ve çalışma esnasında yaşananlar Silifke Müzesinde düzenlenen toplantıda anlatıldı.
Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan Antandros Antik Kenti Arkeoloji Kazıları başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat “Antandros kazıları 2001 yılından beri devam etmekte ve yaklaşık 20 yılımızı geride bırakmamız nedeniyle hem dökümantasyon çalışmaları…
Fransa’da Le Rozel arkeolojik alanında bulunan 257 adet 80 bin yıllık ayak izinin Neandertallerin yaşamı ve boyları hakkında önemli bilgiler verdiği savunuldu. Neandertallerin insanlardan daha kısa, 150 – 160 santimetre uzunluğunda olduğu tahmin…
Arkeoloji gizemlerinden biri olan Bronz Çağı'nda Avrasya'daki bronz üretimi için kullanılan kalayın kökeni; Türkiye, İsrail ve Yunanistan'da bulunan külçeler incelenerek araştırıldı. Kalayın Tunç Çağında Anadolu, Ege ve Akdeniz'e sanıldığı gibi…
488 bin avro bütçe ile hayata geçrilecek projenin hedefi, Aşağıpınar ve Rusokastro arkeolojik alanlarındaki rekonstrüksiyon ve sosyalleşme faaliyetlerini turizm açısından cazip noktalar haline getirebilmek.
Yaklaşık 1.500 yıldır el ele tutuşan iskeletleri arkeologlar Modenalı Aşıklar olarak adlandırmıştı. Ancak MS 4. ila 6. yüzyıllar arasında yaşadıkları tahmin edilen iki iskeletin de erkek olduğu ortaya çıktı. İki Romalı arasında ilişki gizemini…
Saray-ı Cedide-i Amire'nin en az Selimiye Camisi kadar değerli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, saray alanındaki arkeoloji kazıların 12 ay devam etmesi için başvuruda bulunduklarını belirtti
Manisa'nın Salihli ilçesinde, 7. yüzyılda yaşanan depremin izleri bulunmaya devam ediyor. Sardes Antik Kenti’ndeki arkeloji kazılarında şehrin yıkılmasına yol açan depremin yarattığı tahribat net şekilde görülürken, jeoloji uzmanları depremin…
Bizans ve Roma dönemlerine ait nekropol, tiyatro, sarnıç ve su kemerlerinin bulunduğu antik kentteki 24. dönem kazıları, Roma Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Annalisa Polosa'nın başkanlığında yürütülüyor.
Troya Antik Kentindeki arkeoloji kazılarında bu yıl, Troya'nın turistik alan olarak 2 bin 500 yıl önce de bugünkü kadar popülaritesi olduğunu ortaya çıkaran turistik bulgulara rastlandı.
Bursa'nın İnegöl ilçesinde hayırseverler tarafından yapılacak İmam Hatip okulunun temeli kazısında Roma dönemi ait mezar taşı bulundu. Arkeologların inceleme yapması için kazı durdurulurken jandarma ekipleri çevrede güvenlik tedbiri aldı.…
Türkiye-Suriye sınırında bulunan Oylum Höyük'te yürütülen arkeoloji kazılarında, 4 bin yıllık olduğu tahmin edilen saray kalıntısı bulunduğu açıklandı. Keşfedilen sarayın planı antik kent Alalah (Tel Açana) ve Tilmen Höyük'te bulunan saraylara…
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Alanya Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar, Alanya Kalesi'ndeki arkeoloji kazılarının sonuçlarını açıkladı. Kazılarda bu sene Selçuklu döneminden kalma ünik çini parçaları ve 3 adet…
Hititlerin başkenti Hattuşa'ya ev sahipliği yapan Çorum'un Boğazkale ilçesinde Alman Arkeoloji Enstitüsü'nün yürüttüğü arkeoloji kazılarının başkanı Doç. Dr. Andreas Schachner, bu yıl kazının yanı sıra restorasyona da ağırlık verdiklerini…