Geçtiğimiz günlerde yeni bir katman keşfedilen Çanakkale'nin merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içindeki Troya Antik Kenti'nde yeni bir kutsal alan bulunduğu açıklandı. Böylece Troya Batı Kutsal Alanı ve Atina Tapınağı'nın kutsal alanı dışında…
Aydın'ın Karacasu ilçesindeki Roma döneminin en iyi korunan antik yerleşimlerinden Afrodisyas Antik Kenti'ndeki akeoloji kazılarında bulunan İmparator Diocletianus'un Tavan fiyat Bildirisi, restorasyon çalışmasının ardından ziyarete…
Amasya’daki Oluz Höyük'te süren arkeoloji kazılarında geçen yıllarda Zerdüşt inancıyla ilgili mevcut bilgileri değiştirecek Ateşgede bulunduğunu hatırlatan
Prof. Dr. Şevket Dönmez, Ateşgedenin 1 metre yanındaki fonksiyonunu çözülmeye çalışılan…
İngiltere’nin Wight Adası’nda suların 11 metre altında deniz dibinde, tekne yapmak için kullanıldığı düşünülen 8.000 yıllık ahşap platform keşfedildi.
Eskişehir’in Seyitgazi ve Han ilçelerinde yapılan arkeolojik yüzey araştırmalarında litaratürde benzeri bilinmeyen ve üç satırdan oluşan Paleo-Frigçe yazıtlı bir ünik idol bulundu.
Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann döneminde keşfedilen ve Troya-1 olarak adlandırılan 10. katmandan daha eski bir katman bularak Troya-0 olarak adlandırdıklarını belirten Prof. Dr. Rüstem Aslan, arkeoloji dünyasını heyecanlandıracak keşfin kentin…
Büyük İskender'den sonra Anadolu'da kurulan ilk kent devletlerinden Tabae Antik Kenti'ndeki kazı ve restorasyon çalışmaları Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Beyazıt başkanlığındaki heyet tarafından…
Arkeoloji Atölyesi, bu yılda yüzlerce çocuğu ağırladı UNESCO dünya mirası listesine giren Afrodisias Antik Kenti, Geyre Vakfı Sponsorluğunda Kültür ve Turizm Bakanlığının projesi olan Arkeoloji Atölyesinde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da…
Karadan 3 günde ulaşılabilen Van'daki Ayanis Kalesi ile Bitlis'teki Kef Kalesine Urartuların Van Gölünü kullanarak yarım günde ulaştığına inanan arkeologlar, bu bağlantıyı bilimsel olarak ispatlamak için su altı arkeologlarından destek alıyor.…
Aydın'ın Söke ilçesi merkezine 15 kilometre mesafede, Samsun Dağı'nın güney yamacında 370 metre yükseklikte sarp bir kaya üzerine kurulan, döneminin liman kenti Priene'deki arkeoloji kazıları Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hakan…
Mengüçlü Beyliğinin merkezi Erzincan'ın Kemah ilçesinde Elazığ il merkeze 50 kilometre uzaktaki hakim bir tepede kurulan Kemah Kalesi'nde, 9 yıl önce Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü koordinesinde başlatılan arkeoloji…
Türkiye-Suriye sınırında bulunan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük höyüklerinden Oylum Höyük'te 30'uncu dönem kazı çalışmaları başladı.
Arkeologlar Derneğinin verilerine göre, Türkiye'de gençlerin arkeoloji öğrenimine ilgisi azalıyor. 2017-2018 akademik yılında, 3 bin 958 kişilik kontenjanı bulunan 71 arkeoloji bölümüne, yalnızca bin 592 öğrenci yerleşirken, 2 bin 366 kontenjan boş…
Türkiye'de son aylarda birbiri ardına bulunan ve sayıları uzmanları hayrete düşüren ibranice el yazmalarından biri de Malatya'nın Darende ilçesinde bir araçta yakalandı. Ceylan derisine işlenmiş yazı ve hayvan figürlerinin olduğu İbranice el yazması…
Çanakkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr Rüstem Aslan'ın da yolculukta kendilerine bir süreliğine eşlik edeceğini söyleyen Görlitz, 'Onu tanımaktan dolayı çok mutluyum. Bize her konuda yardımcı oldu. Onun sayesinde…
Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki İnönü Mağarası'nda yürütülen arkeolojik çalışmalarda vahşi hayvan kalıntılarına ulaşıldığı belirtildi.