Konya'nın Çumra ilçesinde yer alan Çatalhöyük Neolitik Kenti'ni ziyaret eden ekip, ilk tarımsal çalışmaların yapıldığı bölgede yaklaşık 9 bin yıllık tariflerle hazırlanmış Hitit mutfağı örnekleriyle hazırlanmış yemekleri tattı.…
Laodikya'da 21 yıllık kazılarda 5 bin üzerinde tarihi eser gün yüzüne çıkarıldı
Antik Çağda Pamfilya olarak adlandırılan bölgenin en önemli liman şehri Side Antik Kenti'nde 1947'de başlayan ve 77 yılına giren arkeoloji kazıları süpriz buluntularla devam ediyor. Antalya'nın en ünlü açık hava müzeleri arasında yer alan Side Antik…
Aspendos Antik Kenti arkeoloji kazılarında Roma İmparatorluk dönemine tarihlenen iki heykel bulundu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: "Zeus ve Aphrodite'nin 2 bin yıllık büyüleyici zarif tasvirleri yürütülen kazı çalışmaları sırasında gün…
Osmaniye sınırları içinde yer alan tarihi 2 bin 700 yıllık Kastabala Antik Kenti'nde bu seneki arkeoloji kazılarının başlaması dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan Vali Erdinç Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun ve Kazı Başkanı Doç.…
Kazı Başkanı Prof. Dr. Sedef Çokay Kepçe, arkeoloji çalışmaları sırasında Antik kentin yapılarındaki taşlar üzerindeki incelemelerde çeşitli yaprak fosilleri keşfedildiğini belirterek, "İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan akademisyenlerimiz 4 yıldır…
Haydarpaşa Arkeoloji Kazıları hakkında bilgi veren arkeolog Hüseyin Yıldırı, İkinci Dünya Savaşında, Hitler'in Trakya'ya kadar ilerlemesi sırasında yapılan bir sığınak ve tüneller bulduklarını belirterek, "Selimiye Kışlası'ndan Haydarpaşa Garı'na…
Tekirdağ'daki Perinthos Antik Kenti arkeoloji kazıları kapsamında başlatılan su altı araştırmalarında bir gemi batığına ulaşıldı. Mimar Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem, "Uzaktan kumanda edilen…
Mardin'in merkez Artuklu ilçesindeki Dara Antik Kenti'nde kültürel miras, yılın 12 ayı devam edecek arkeolojik kazılarla gün yüzüne çıkarılacak.
Denizli'de UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Laodikya Antik Kenti'nde tanrıça Hygieia'nın olduğu tahmin edilen bir heykel başı bulundu Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, normal insan ölçülerinden biraz…
Arkeologlar Merer Günlüğü sayesinde ünlü yapıların Nil Nehri'nin uzun zamandır kayıp olan bir kolu boyunca inşa edilmiş olabileceğini keşfetmişlerdi. Jeolojik araştırma sonuçları, bir mısırlı ustanın günlüğünde geçen eski Mısırlı inşaatçıların…
Kültürel miras uzmanları ve yetkilileri, Çin Tarih Araştırmaları,cdüzenlenen bir seminerde arkeoloji ve müze çalışmalarının entegre gelişimini tartışmak üzere Pekin'de bir araya geldi. Seminer sırasında, uzmanların ziyarete davet edildiği ejderha…
Dinozorlar, yeryüzünde yaşamış en etkileyici ve merak uyandırıcı canlılardan biridir.
Troya Atı, Antik Yunan mitolojisinin en ünlü ve etkileyici hikayelerinden biridir. Bu devasa ahşap at, Troyalıların kaderini değiştiren bir hile olarak tarihe geçmiştir.
Antik Mısır'ın en ikonik yapıları olan Giza Piramitleri, günümüzde de arkeologların ilgisini çekmeye devam ediyor. Son kazılar, piramitlerin inşası ve kullanımına dair yeni bilgiler ortaya koyarken, keşfedilen eserler tarihçilerin büyük ilgisini…
Çanakkale’de, Tevfikiye Köyü’nü “Arkeo-Köy”, Çıplak Köyü’nü ise “Etno-Köy” olarak yenileyen OPET şimdi de Antalya'da tarihi 4 bin yıl öncesine dayanan ve Büyük İskenderun Anadolu’da ele geçiremediği birkaç kentten biri olarak bilinen Sillyon antik…