Putin, Taynitsk Bağı’nda çalışan Rus arkeologları ziyaret etti
Kremlin’in Taynitsk Bağı’nda başlatılan arkeolojik kazı çalışmaları inceleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e
Kremlin’in Taynitsk Bağı’nda başlatılan arkeolojik kazı çalışmaları inceleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e
Gaziantep'in Karkamış ilçesinde Suriye sınırındaki Karkamış Antik Kenti'nde Türk-İtalyan ekip tarafından yürütülen ve güvenlik nedeniyle geçen yıl ara verilen arkeolojik araştırmalara yeniden başlandı.
Mersin'in Tarsus ilçesinde 4 yıl önce apartman inşaatı yapılması planan alanda sondaj kazısında ortaya çıkarılan Roma Yolu, Anıtlar Kurulu kararı ile koruma amaçlı olarak arkeologlar gözetiminde, özel yalıtım malzemeleri ile kaplanarak toprağa…
Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianaupolis Antik Kenti'nde bu ay içinde yeniden başlaması planlanan 2019 yılı arkeoloji kazılarında hedef Kilise C ve 'Nekropol' alanları.
Mezoamerika uygarlıklarının gizemli oyunun galibi veya kaybedenleri oyunun sonunda kurban mı ediliyordu? Sahadaki çemberler günümüz basketbol potası gibi mi kullanılıyordu? Oyunla ilgili efsaneler gerçekleri nasıl perdeliyor?
Bolivya’daki Titikaka Gölü’nde bulunan Khoa Resifinde taş oymaları ve kurbanlık hayvan kemikleri içeren tipik Tiwanaku dönemi hediyeleri yer alıyor. Aralarında altın madalyonların da bulunduğu eserler ve kurban edilmiş lama kemikleri, Titicaca Gölü…
Türkiye kültürel anlamda çok zengin bir ülke diyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, Çatalhöyük’e verdikleri destekle bir arkeolojik kazı alanında daha tarihe ışık tutacakları için heyecanlı olduğunu…
Fransa'da yaklaşık 12 bin yıllık olduğu tahmin edilen, iki tarafına at ve geyiğe benzer hayvan figürleri kazınmış bir taş keşfedildi.
Anadolu'nun, arkeolojik ve kültürel miras açısından önemli zenginliklerini barındıran Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale,…
150 yıl önce köle olarak satmak için kaçırılan insanları Amerika'ya getiren kölecilere ait son geminin kalıntıları olduğuna inanılan enkaz parçaları, Alabama kıyılarında ortaya çıktı. Arkeolojik rapor kalıntıların Clotilda gemisine ait olma…
Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki arkeoloji kazılarında Uzak Doğu ile Basra Körfez arasındaki 700 yıllık ticari ilişkileri kanıtlayan Çin porselenleri keşfedildi. Arkeologlar, Resü'l-Hayme'deki Al Nudud höyüğünde orta çağda Çin ile Julfar kenti…
Sibirya'da Tunç Çağında gömülmüş ilginç 4 iskelet bulundu. Bir iskeletin yanında, 50 kadar balıkçıl ve turna kuşlarının gagalarıyla süslenmiş gizemli bir kıyafet, diğerinde ise bronz kürelerden oluşturulmuş gözlük benzeri maske vardı. 5 bin yıllık…
Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'nın en eski yerleşim alanı olduğu tahmin edilen Slatina'da neolitik çağda gömülen bir kadın iskeletinin bulunduğu mezar keşfedildi.
Konya'daki tarih öncesi metropolde Yakındoğu’daki en eski bağırsak paraziti enfeksiyonunu gösteren arkeolojik kanıtlar ortaya çıktı. Yapılan palaeoparazitolojik araştırmalar, avcılıktan tarıma geçiş yapan Çatalhöyük insanlarının etkilendiği…
Al Ain'deki Hili 2 arkeoloji sahasında 3.000 yıl önce bölgedeki sosyal yaşamı aydınlatmaya ışık tutacak pek çok arkeolojik keşif yapıldı. 3 bin yıllık önce kerpiç ustalarının kullandığı kurbağa tekniği, parmak izlerinin kile yansımasını sağlamıştı.…
Laos ve Avustralya ortaklığıyla gerçekleşen Küpler Ovası Arkeoloji Projesi çerçevesinde Xiangkhouang bölgesindeki yapılan araştırmalarda 137 dev taş küp barındıran 15 yeni küp bölgesi keşfedildi ve daha önce tespit edilen küp sahasında arkeolojik…