Heliopolis Antik Kenti'ndeki güneş tapınağının yeni kalıntıları bulundu
Mısır Turizm Bakanlığı, Mısır-Alman arkeoloji ekibinin başkent Kahire'deki Heliopolis antik kentinde güneş tapınağına ait yeni kalıntılar bulunduğunu açıkladı.
Mısır Turizm Bakanlığı, Mısır-Alman arkeoloji ekibinin başkent Kahire'deki Heliopolis antik kentinde güneş tapınağına ait yeni kalıntılar bulunduğunu açıkladı.
Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanı'nın açıklamasına göre, Mısır'da başkent Kahire'nin batısında yer alan Giza piramitlerinin en büyüğü olan Keops Piramidi'nin (Kral Khufu Piramidi) içinde kralın mezar odasına götürebileceği düşünülen yeni bir…
Mısır'ın orta kesimindeki Minye ilindeki Behnesa alanında yapılan arkeoloji kazılarında en eskisi 2 bin yıllık farklı tarihi dönemlere tarihlenen 22 antik mezar bulundu.
Vücudun hangi bölümünün hangi malzeme ile mumyalandığını içeren ilginç arkeolojik keşif, 2018'de bir firavun mumyalama atölyesinin bulunmasından yaklaşık 5 yıl sonra Mısır ve Alman araştırmacıların çalışmaları sonucu…
Mısır'ın güney kesimindeki Luksor kentinde süren arkeoloji kazılarına 3 bin 500 yıllık olduğu tahmin ait bir firavun mezarı bulundu.
Kule, Polonyalı ve Faslı arkeologlardan oluşan ekip tarafından ülkenin kuzeyindeki Volubilis antik kenti yakınlarındaki El Mellali bölgesinde keşfedildi. Bu keşfe kadar, bu tür kulelerin bölgede varlığı bilinmiyordu
Mısır'da daha önce arkeoloji kazılarında Şahin başlı Tanrı Horus'a adanmış pek çok kafası kesilmiş şahin mumyası bulunmuştu. Ancak onların toplu halde ayin için kurban edildiğine dair bir emare yoktu. Mısır'ın Berenike Antik Kenti'nde adanmış…
Macquarie Üniversitesi Tarih Müzesi müdürü Mısırbilimci, arkeolog ve filolog Martin Bommas, "Eski Mısırlıların ölüm kültü yoktu ve sonuç olarak bir ölüm tanrısına tapmıyorlardı" dedi.
Arkeologlar, Mısır'ın Esna kentindeki tapınağın arkasında bir altın ve gümüş sikke yığını keşfetti. Keşfin ilginç kısmı sikkelerin tek bir döneme ait olmaması, bin yıllık tarihi kapsayan ve içinde Fatımilere, Memlüklere, Osmanlılara ve Ermenilere ait…
İspanyol gazetesi El Independiente, ünlü Mısırlı arkeolog Zahi Hawass ile yaptığı röportajda, "'Antik Mısır’ın gizemli kraliçesi Nefertiti’nin mumyasını buldum' sözlerine yer verdi. Ancak 3 yıl önce de medyada Zahi Hawass'ın Antonius ve Kleopatra'nın…
Popüler arkeolojinin cevabı en çok merak edilen sorusu muhtemelen Mısır Piramitlerinin o günün şartlarında nasıl yapıldığı. Gizem adım adım çözülüyor. Piramitlerin yapımını anlatan günlükten sonra araştırmacılar, Büyük Giza Piramidi'nin bulunduğu…
Areologlar, Mısır'da 4 bin 500 yıllık bir güneş tapınağına ait kalıntılar buldu. Kalıntıların Ebu Gurab bölgesindeki 6 güneş tapınağıdan birine ait olduğu tahmin ediliyor. Tahminler doğru ise bu kayıt altı tapınaktan bulunan ikincisi…
Luksor'daki III. Amenhotep tapınağında süren kazılarda, Kral III. Amenhotep'in sakallı, kraliyet yakalıklı ve başında firavunlar tarafından giyilen nemes adlı şapka ile tasvir edilmiş sfenks şeklinde bir çift devasa kireçtaşı heykeline ait parçalar…
Güney Afrika yerlilerince yaklaşık 2 bin yıl önce çölde inşa edilen taş duvarların aslında av hayvanları için kurulmuş tuzak düzeneğinin parçası olduğu tespit edildi.
Mısır'ın Dekhaliye kentindeki arkeoloji kazılarında milattan öncesine tarihlenen 110 mezar bulundu
Mısır'da 'çığlık atan mumya' olarak tanınan Mısırlı prensesin, 3 bin yıl önce kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiği belirlendi. Arkeologlar ve radyologlar tarafından yürütülen araştırma sonunda, Prensesin damar sertleşmesi ve koroner kalp…