Ciaodong Yarımadası'nda geçen yıl gerçekleşen arkeoloji kazılarında 16 renkli Toprak Asker çıkartıldığı açıklandı. Kazıya katılan arkeologların karşılaştıkları en büyük zorluk eserlerin renklerinin korunarak toprak altından…
Hindistan'ın Andra Pradeş eyaletindeki Guntur şehrinde bulunan Kondaveedu kalesindeki arkeoloj kazılarında, hem kale tarihini bilinenden daha eskiye taşıyan hem de Budizm inancı ve sanatına katkı sağlayacak bir tapınak kalıntıı keşfedildi.…
BMGK, Kuzey Kore ve Güney Kore sınırındaki Askerden Arındırılmış Bölgedeki Kore Savaşı kalıntılarını çıkarmak için Koreler arası ortak arkeolojik kazı projesine bir yaptırım muafiyeti tanıdı.
Son zamanlarda, Doğu Türkistan’ın Keriya Nehri orta ve alt kısımlarında 47 kazı alanında 70’den fazla eser ortaya çıkadrıldı. Arkeolojik kazılar sırasında ahşap tabutlar, zarif yeşim taşı asalar, yeşim taşlı yüzükler ve ritüel sembolleri içeren lahit…
Hindistan Yarımadası'nda gelişen Harappan Uygarlığı, dünyanın en eski karmaşık topluluklarından. 2016 yılında Hindistan'nın Haryana eyaletindeki Rakhigarhi köyünde yapılan arkeoloji kazılarında keşfedilen Harappan Uygarlığına ait bir çiftin gömüldüğü…
Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki Jungar Banner arkeoloji
kazılarında Savaşan Devletler Dönemi ve Batı Han Hanedanlığı döneminden kalma çoğu tabutsuz gömülmüş 99 antik mezar bulunmuştur. Mezarlardan yaklaşık 30 tanesinde inan…
Çin'in Tibet Özerk Bölgesi'nin güneybatısındaki Ngari eyaletindeki Melong Tagphug mağarasında yapılan arkeoloji kazılarında en az 4 bin yıllık olduğu tahmin edilen taş aletler ve çanak çömlek parçaları bulundu.
Azerbaycan'ın Gobustan Ulusal Parkı'ndaki tarihi kaya sığınağı yanındaki deliklerin ne olduğunu anlamaya çalışan Azeri arkeologlara, arkeolojik alanlarda bulunan antik oyunları araştıran ABD'li bir arkeolog yardımcı oldu. Deliklerin eski çağlarda…
Çin'deki arkeoloji çalışmalarında bulunan insan gücüyle çekilen geleneksel iki tekerlekli binek aracı yapılacak tektiklerin ardından restore edilecek.
Hindistan'da Delhi Türk Sultanlığı hanedanlarından Tuğluklar zamanında inşa edilen 14. yüzyıldan kalma kaleyi andıran mimariye sahip Khirki Camisinin harabe halindeki binasında Konservasyon çalışmaları sırasında bir çömlek dolusu bakır sikke bulundu.…
Ishikawa'nın Honshu adasındaki bir Budist tapınağının harabelerinde bulunan yaklaşık 1100 yıllık gülümseyen kadın figürünün Geleceğin Buda'sı denilen Maitreya Bodhisattva'ya hizmet eden bir su perisi olduğu tahmin ediliyor.
Arkeologların Sibirya'daki Denisova Mağarası'nda bulduğu mamut fildişinin 50.000 yıl önce kadınların başına taktığı bir taç olduğu tahmin ediliyor. Fildişi tacın saçları toplama görevi dışında büyük ihtimalle Altay Dağları'ndaki kabileler ya da…
Çin’de bir mezar çukurunun içerisinde; 2100 yıllık oldukları tespit edilen düzenle istiflenmiş minyatür savaşçılar, savaş arabaları, süvariler, gözetleme kuleleri, piyadeler ve müzisyenler bulundu. Koleksiyon, ünlü Terakota Ordusu’nun minyatüre…
Hindistan'ın yerel kahramanlarından Jakka'nın eşi Jakki'yi anmak için yaptırdığı mezar kitabesi birtarlada köylüler tarafından bulunarak Hindistan Arkeoloji Mirası ve Müzeler Bölümüne teslim edildi.
Özbekistan'da İpek Yolu üzerindeki Kara Tepe arkeolojik alanında 2016 yılında bulunan budist tasvirler içeren duvar resminde hem Roma ve Yunan hem de uzak doğu sanatları tekniğinin kullanıldığı belirlendi.
Ülkeler Orta Asya'ya yönelmişken Biz neden orada yokuzdye sorulması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Osman Eravşar, Türkiye'de 40'ın üzerinde arkeoloji bölümü olmasına rağmen Orta Asya arkeolojisine yönelik araştırma yapan bir arkeoloji bölümünün…