Norveç'te bulunan tuhaf zar arkeologları şaşırttı
Arkeologların Norveç’te bulduğu ahşap zarda 1 ve 2 rakapları yok, 4 ve 5 sayısı ise çift olarak yer alıyor. Ahşap zarın kumar oynarken hile yapmak için özel tasarlanmış olabileceği iddia ediliyor.
Arkeologların Norveç’te bulduğu ahşap zarda 1 ve 2 rakapları yok, 4 ve 5 sayısı ise çift olarak yer alıyor. Ahşap zarın kumar oynarken hile yapmak için özel tasarlanmış olabileceği iddia ediliyor.
Macar bilim insanları Zigetvar'daki arkeoloji kazılarından sonra şimdi de Mohaç'ta Kanuni Sultan Süleyman'ın izini sürüyor
Fransa'nın kuzey batısında Arkeolojinin Dostları Derneği tarafından keşfedilen dikilitaşın neolitik döneme ait olduğu tahmin ediliyor.
Rus bilim insanları, Kırım’da duvarlarında Herkül figürlerinin yer aldığı antik Yunan dönemine ait mezar keşfetti
Filibe'de Gotların saldırısı sırasında çıkan yangında öldüğü tahmin edilen bir ailenin iskeletleri bulundu. İskeletlerin yanında bir de Venüs olduğu tahmin edilen altın kolyeli bronz figürin çıktı.
Bronz çağ hazinesi olarak adlandırılan yüzlerce tarihi eser Norfolk'ta bir tarlada çiftçiyle anlaşarak izinli arama yapan bir hazine avcısı tarafından keşfedildi. British Müzesi tarihi eserleri defineci ve çiftçiden satın alacak.
Kırım Medeniyetler Kavşağı Sualtı Arkeolojisi projesi çerçevesine yapılan araştırmalarda arkeologlar, Karadeniz'in derinliklerinde bulunan 2 bin yıldan daha eski antik ahşap gemi kalıntısı keşfettiler.
İtalya'da arkeologlar; Miladi yılların ilk yüzyılında Cebelitarık Boğazı yakınında katil balinaların saldırısına uğradığını iddia eden Yaşlı Pliny'nin haklı olabileceğine dair bulgular elde ettiler.
Rumen ve Alman arkeologlar, Romanya'nın batısındaki arkeoloji kazılarında tarihi 3 bin 400 yıl öncesine uzanan kale keşfetti. Antik kale Tunç Çağı'nda yapılan en büyük kalelerden biri.
Hadrian Duvarı yakınlarındaki kalede yapılan arkeoloji kazılarında bulunan Romalılara ait at nalları sergilenecek.
Hollanda'da bataklık olduğu için arkeologların arkeolojik kazı yağamadığı alanı 2 aydır süren aşırı sıcaklr kurutunca, Ortaçağ kalesinin tarihi kalıntıları, tunç çağından kalma mezarlar, 1. Dünya Savaşı'nda kazılmış siperler kendiliğinden ortaya…
Arkeologlar Almanya’nın Köln kentinde milattan önce 2. yüzyıla tarihlenen, ülkenin bilinen en eski kütüphanesini bulduklarını açıkladı.
Babil'den beş kat daha büyük olduğu tahmin edilen İskitlere ait yerleşim merkezinin tarihini ortaya çıkarmak için Ukrayna'nın Poltava şehrinde arkeoloji kazıları başladı.
Moldova'da birkaç yıl önce yapılan arkeoloji kazılarında bulunan 4 bin 500 yıl önce yıllık kadın iskelerinin kemiklerde gizemli izler tespit edildi. Kadının kolundaki izleri kadının mezarı açılarak yapıldığı sanılıyor.
Romanya'da 3 bin yıllık olduğu belirtilen 47.5 santimetre boyunda ve 4 santimetre eninde bir kılıç bulundu.
Ege'deki Sikinos adasında 1800 yıl önce altınları ile gömülmüş Roma soylusu kadının mezarı bulundu.