Kıbrıs'ta 360 yılındaki depremin izleri bulundu
Kıbrıs Rum Kesiminde askeri alanda sürdürülen arkeolojik kazılarda Kıbrıs'ta yaşanan tarihi depremin izleri ortaya çıktı.
Kıbrıs Rum Kesiminde askeri alanda sürdürülen arkeolojik kazılarda Kıbrıs'ta yaşanan tarihi depremin izleri ortaya çıktı.
Doç. Dr. Ege Uluca Tümer, sit alanlarında, tüm dünyada kullanılan kazı yapmadan tarama yöntemleri olduğunu söyledi.
Mısır’ın Luksor kentinde devam eden arkeoloji kazılarında Draa Abul Nagaa’daki mezarın girişinde günümüzden 4000 yıl öncesine tarihlenen bir cenaze töreni bahçesi bulundu.
Geçen yıl Ekim ayında Mescid-i Aksa'daki arkeoloji çalışmalarından endişesini dile getiren UNESCO, İsrail'in işgalci güç olarak tanımlayan kararı kabul etti ve Kudüs'ün yapısını ve statüsünü değiştirmeye yönelik alınan her türlü önlemin, adli veya…
Mısır'ın Draa Abul Nagaa bölgesinde, yaklaşık 3500 yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen mezarda; mumya, lahit ve çok sayıda heykel bulundu. Lahit üzerinde uzmanlar tarafından çalışma yapıldı.
Samen kentinin altında birbirine tünellerle bağlı 25 odadan oluşan 2 bin yıllık yeraltı şehri bulundu.
Kirman'da yaşanan kum fırtınası, kumların altında kalmış tarihi kentin kalıntılarını açığa çıkardı. Ancak İran Kültür Bakanlığı olaya temkinli yaklaşarak, henüz bir kent bulunduğu ifadesini resmi olarak kullanmıyor.
Baf'ta Batlamyus hanedanı prensine ait olduğu tahmin edilen bir mezar bulunduğu açıklandı.
ICOM tarafından hazırlanan Irak Acil Kırmızı Listesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Amerikan İlmi Araştırmalar Enstitüsü işbirliği ile tercüme edildi.
Irak'ın Erbil kentinde bir inşaat kazısı sırasında Asuri dönemine ait olduğu tahmin edilen 9 mezar bulundu
Helenistik dönemde kurulan konfederasyon şehirlerinden biri olan Abila, bünyesindeki tüm eserlerin ortaya çıkarılacağı günleri bekliyor.
1852 yılında Osmanlı İmparatorluğu, 1950’li yıllarda ise Irak hükümeti taraından kazılan caminin altını kazan DEAŞ militanlarının 2.600 yıllık saray buldukları açıklandı.
Ortadoğu'da içinde sanatsal unsurlar barındıran ilk dolmen İsrail'de keşfedildi. İçinde oymalar ve süslemeler bulunan dev dolmenin 4 bin yıllık olduğu tahmin ediliyor.
Doğa sahneleri içeren fresklerle süslü yaklaşık 1900 yıllık Romalı evinde, kuşları konu edinen frekler ve erkek cinsel organı şeklinde muskalar bulundu
M.Ö. 21.000 yılından önce insanoğlu'nun 'tarım bilincine' sahip olduğu ve tahılları ekip, biçtikleri ortaya çıktı. İsrail'in Celile bölgesinde bulunan 23 bin yıllık tahıl kalıntıları, öğütme taşı ve hatta çakmaktaşından yapılmış orak tarım tarihine…
Arkeolog Ali Asadi, rasathanenin Sasaniler döneminden kaldığını söyldi.