Babil’in kapıları harikalara mı açılıyor?
Milattan önce 2. yüzyılda yaşayan Yunan şair Sidonlu Antipater antik dünyanın yedi harikasını sıraladığında Babil’i de listeye almıştı.
Milattan önce 2. yüzyılda yaşayan Yunan şair Sidonlu Antipater antik dünyanın yedi harikasını sıraladığında Babil’i de listeye almıştı.
Filistin’in Beytüllahim kentinde Roma İmparatorluğu tarafından 327 tarihinde Hazreti İsa'nın doğduğuna inanılan yerin üzerine inşa edilen Doğuş Kilisesi, 600 yıldan bu yana ilk defa büyük çaplı bir restorasyondan geçiyor.
İsrail’de bulunan seramik kap üzerinde bulunan 3800 yıllık heykelcik, Rodin'in ünlü eseri Düşünen Adam'a benzerliği ile şaşırttı.
Mısır'ın Suhac kentinde tarihi M.Ö. 3 bin 100 yılına uzanan firavun mezarı ve yerleşim yeri keşfedildi.
Irak Kültür Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, Musul'u kurtarma operasyonu çerçevesinde terör örgütü DEAŞ'tan geri alınan Nemrud antik kentine, örgütün büyük zarar verdiğinin ortaya çıktığını belirtti.
Mısır'da Firavun III. Thutmose'un mezarı civarında çok iyi korunmuş yaklaşık 3.000 yıllık mumya bulundu.
Mısır'ın Abidos kentindeki bir yapıda 120 antik Mısır teknesinin çizimleri bulunan duvar keşfedildi. MÖ 1878-1839 yılları arasında hüküm süren 3. Senusret'in mezarının yakınlarındaki yapının 3800 yaşında olduğu belirtildi.
Hz. İsa’nın defnedildiğine inanılan lahitin etrafındaki mermer kaplama, 60 saatlik çabayla kaldırdı. İlk bulgulara göre mermerden oyulma mezar yatağı koruma amaçlı kireç tabakası ile kaplanmış ve mermer üzerinde bir haç işareti…
Arkeologlar, Peygamber İsa'nın Kudüs'teki mezarının üzerindeki mermerleri kaldırarak plakaların altında kalan kalıntıları inceleyecek.
İran'da ağustos ayında M.Ö. 7500 yılına ait olduğu belirlenen insan iskeleti bulundu
İsrail'de Tevrat’ta geçen Askkelon şehri olduğu iddia edilen alanda yapılan kazılarda Filistinlilere ait olduğu belirtilen mezarlar bulundu.
Basra Körfezi'ndeki Keşm Adası'nda Orta-Yontma Taş Devri'nden kalma taş aletler bulundu. Aletlerin bulunduğu yerin bölgenin en eski yerleşim birimi olduğu belirtildi.
IŞİD’den kurtarılan antik Palmira kentinin binlerce yıllık harabelerini ziyaret etmek isteyenlerin sabırlı olması gerekiyor.
Yerin dokuz metre altında bulunan tarihi eserler müzede sergilenecek.
Heykelin Tevrat’ta puta tapan bir toplum olarak geçen Kenan ülkesine ait olduğu sanılıyor.
Yol inşaatı sırasında keşfedilen 7 bin yıllık taş evler ve eserler, Kudüs’teki yaşamın en eski izleri ortaya çıkarılmış oldu.