Şârika Emirliği, Khorfakkan Adasını arkeolojik sit alanı ilan etti
Birleşik Arap Emirlikleri'ne bağlı Şârika Emirliği'nin en büyük şehri ve yönetim merkezi olan Şârika'daki Khorfakkan Adası arkeolojik sit alanı ilan edildi.
Birleşik Arap Emirlikleri'ne bağlı Şârika Emirliği'nin en büyük şehri ve yönetim merkezi olan Şârika'daki Khorfakkan Adası arkeolojik sit alanı ilan edildi.
Güney Irak'ta arkeoloji kazıları yapan İngiliz arkeologlar, Sümerler dönemine ait 4500 yıllık saray kalıntılarını gün yüzüne çıkardı. "Kayıp Saray" olarak nitelendirilen 4500 yıllık yapı, Sümer Uygarlığı döneminde Lagaş'ın dini merkezi olan…
Suudi Arabistan'ın Al Ukhdud kentindeki arkeoloji kazılarında, arkeologlar pek çok çanak çömlek parçasının yanı sıra, üzerinde kelebek motifleri olan 3 altın yüzük, bronzdan imal edilmiş bir boğa başı ve 230 cm uzunluğunda, 48 cm yüksekliğindeki…
Gazze Şeridi'nde, Roma dönemine ait mezarların bulunduğu arkeolojik alanda yapılan kazılarda kurşun bir lahit bulundu.
Musul’un merkezinde yer alan Ninova arkeolojik alanınında bulunan 12 kilometrelik sur duvarlarına ait 2700 yıllık Maşki Kapısı (Mashki Gate) restorasyon projesinde çalışan arkeologlar, Asur dönemine ait Asur dönemi anıtsal kaya kabartmaları…
Suriye'de son 10 yılın en önemli arkeolojik keşfi olarak nitelendirilen mozaikler, Humus kentinin Rastan kasabasında bulundu. Roma dönemine tarihlendirilen mozaiklerin arasında Troya savaşı ve Amazonları betimleyen sahneler olması dikkat…
İran'ın Kuzey Horasan eyaletine bağlı Belkıs kentinde (Belqeys Şehri) yol inşaatı sırasında işçiler Orta Çağ yıllarına tarihlenen yeraltı tünelleri ile karşılaştılar.
Tel Yehud'daki geniş bir Kenan nekropolünde yapılan kazılar sırasında çıkarılan, 3300 yıllık seramiklerde uyuşturucu afyon izleri tespit edildi. Bulguların diğer bulgularla analizi sonucu arkeologlar, Kıbrıs ile Anadolu'yu da içine alan Levant…
Filistinli bir çiftçi, Gazze Şeridi'ndeki arazisinde Bizans dönemine ait mozaikler buldu. Kaz, ördek, tilki, tavşan gibi farklı hayvan çizimlerini içeren mozaikleri ortaya çıkarmak için alanda gerçekleştirilen arkeoji kazısında çömlek, çanak, şişeler…
Necef Çölü'ndeki Rahat kasabasında daha önce keşfedilen erken İslami döneme ait cami kalıntılarının ortasında gerçekleşen arkeoloji kazılarında bölgenin ilk Müslümanlarınca kullanıldığı anlaşılan 1200 yıllık kırsal mülk kalıntıları keşfedildi. Evin,…
Neolitik Çağ’dan günümüze ulaşan en küçük ok ucu İsrail'in Kudüs kenti Zion Dağı arkeolojik kazılarında bulundu. 1.5 santimetre boyundaki ok ucu pembe damarlara sahip beyaz çakmaktaşından yontulmuş.
İsrail'de sualtı arkeolojik araştırmasında, Roma imparatoru Antoninus Pius’un döneminde darp edilmiş astrolojide kullanılan zodyak sembollerinden yengeci betimleyen bronz sikke bulundu.
Bazeh Hur köyündeki arkeoloji kazılarında Sasani döneminde İran’daki en büyük üçüncü ateş tapınağı olduğu tahmin edilen kalıntıları ortaya çıkarıldı.
Arkeologlar, İsrail’in Rahat kenti yakınlarındaki Negev çölünde 1200 yıllık bir cami kalıntısı keşfettiler.
Ebal Dağı'ndaki bir sunakta bulunan kurşun muskanın içinden; Yahudilerce Allah'ın adı olarak yorumlanan YHVH kelimesinin bilinen en eski kullanımı içeren, proto-alfabetik İbranice metnin yer aldığı iddia edildi.
Ürdün Çölü'nde ortasında antropomorfik ve avcılık temalı figürler bulunan iki dikili taşın yer aldığı Yeni Taş Çağı'ndan kalma, 9 bin yıllık olduğu tahmin edilen bir tapınak keşfedildi.