Ürdün'de avcılara ait 9 bin yıllık tapınak bulundu
Ürdün Çölü'nde ortasında antropomorfik ve avcılık temalı figürler bulunan iki dikili taşın yer aldığı Yeni Taş Çağı'ndan kalma, 9 bin yıllık olduğu tahmin edilen bir tapınak keşfedildi.
Ürdün Çölü'nde ortasında antropomorfik ve avcılık temalı figürler bulunan iki dikili taşın yer aldığı Yeni Taş Çağı'ndan kalma, 9 bin yıllık olduğu tahmin edilen bir tapınak keşfedildi.
Çivi yazılı ve resimli tarihi tabletlerde Kunga olarak geçen Mezopotamya’nın gizemli hayvanının, bir tür melez eşek olduğu DNA analizi ile ortaya çıkarıldı.
Kutsal Kitaplarda gökten taş yağdırılarak helak edildiği belirtilen Sodom olduğu tahmin edilen Tell el-Hammam'ın yaklaşık 3.600 yıl önce dev bir meteorla yok olma ihtimali güçlü görünüyor.
Irak'ta arkeoloji kazıları yapan İspanyol arkeologlar 4300 yıllık kil eserler bulurken, Amerikalı arkeologlar aynı döneme tarihlenen insan iskeletleri ile mezarlar keşfetti.
Suudi Arabistan’da bazalt kayalardan üzerine oyulmuş, elinde bir asa tutan Babil Babil Kralı Nabonidus'un ve 26 satırlık çivi yazısı bulunduğu petroglif bulundu.
İsrail'deki arkeoloji kazılarında bir fosebtik çukurundan yaklaşık bin yıldır bozulmamış tavuk yumurtası ile karşılaşıldı.
Aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın doğum yeri olan Kuzey Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki antik liman kenti Baf'ta yapılan arkeoloji kazılarında antik mezar kalıntıları bulunduğu belirtildi.…
Kuzey Irak'ta ünlü Faida Rölyeflerinin bulunduğu alanda İtalyan ve Kürt arkeolgoların katıldığı arkeoloji kazıları sürüyor. Kral II. Sargon’un saltanat yıllarına tarihlenen ve sarayların dışında nadiren bulunan antik kabartmalar, tanrı Aşur ve eşi…
İsrail'in Yavne kentindeki arkeoloji kazılarında 7. ve 9. yüzyıllar arasında çömlekten imal edilmiş bir kumbaranın içerisinde Abbasi dönemine ait 5 altın para bulundu. Bir tanesinin Harun Reşid dönemine ait olduğu tespit edilen sikkelerin yaklaşık…
İsrail'in Tel Hreiz arkeolojik alanında 7000 yıl önce inşa edilmiş neolitik deniz duvarının dünyanın şu ana dek bilinen en eski kıyı savunma sistemi olduğu açıklandı. Ancak duvarın savunmada başarısız olduğu da tespit edldi. Arkeologlar alanda aynı…
Kıbrıs'ta İngiliz askeri üssünün bulunduğu Ağrotu bölgesinde yapılan arkeolojik araştırmalarda yaklaşık 130 bin metrekarelik alana yayılmış vaziyette seramik amfora kalıntılarına rastlandığı belirtildi.
İran'ın başkenti Tahran'da bulunan arkeoloji ve tarihi eserlerin yer aldığı İran Ulusal Müzesi'nde düzenlenen 'İran ve İtalya: 60 Yıllık Kültürel İş Birliği' töreninde konuşan İran Ulusal Müzesi Genel Müdürü Cebrail Nokende, İran ve İtalya'nın…
İran'ın SerPol Zehab kentinde yaklaşık olarak Roma'nın ünlü Hadrian Duvarı uzunluğunda ancak kimler tarafından inşa edildiği belirlenemeyen bir set keşfedildi.
Suudi Arabistan’ın antik çağ uygarlıklarından, Nebatilerin kültürlerine ışık tutmak için Al Ula bölgesinde kapsamlı arkeolojik kazılar yapılıyor.
Batı Kudüs'e bağlı Ramat Beit Shemesh ilçesinde bulunan 3 yıl süren arkeoloji kazıları ile ortaya çıkarılan kilisenin, adı bilinmeyen bir Hıristiyan şehidin anısına yapıldığı tahmin ediliyor.
Arkeologlar, Kudüs’te İsa’nın çarmıha gerilmesinin arkasındaki isim olarak bilinen Pontius Pilate tarafından inşa ettirildiği tahmin edilen, 2 bin yıllık ‘kayıp’ bir yolun 220 metrelik kısmını gün yüzüne çıkardılar.