Arkeologlar yeni Ölü Deniz Parşömenleri bulabilmeyi umuyor
Batı Şeria’daki Kumran yakınlarında keşfedilen iki yeni mağara, arkeologlar ve ilahiyatılar için yeni Ölü Deniz Parşömeni bulabilmenin umudu oldu.
Batı Şeria’daki Kumran yakınlarında keşfedilen iki yeni mağara, arkeologlar ve ilahiyatılar için yeni Ölü Deniz Parşömeni bulabilmenin umudu oldu.
Kuzeydoğu İran'daki arkeoloji kazılarında Sasani dönemine tarihlenen mimari bir yapının kalıntıları bulundu.
Polonyalı arkeologlar, kuzey Lübnan'daki arkeolojik araştırmalar sırasında MÖ 4. yy ortalarına tarihlenen, her biri yüzlerce kilo ağırlığında işlenmemiş taşlardan inşa edilen megalitik yapılar keşfettiler. Yapıların tapınak olarak kullanıldığı tahmin…
Günümüzde İsrail ve Filistin'in işgal altındaki topraklarında yapılan arkeolojik kazılarda bulunan yaklaşık 100 balık dişinin analizine göre, 3.500 yıl önce Akdenizin güneydoğusunda yoğun balık ticareti vardı.
Kudüs’te Uluslararası Konferans Merkezi binası için yapılan kazılar sırasında bulunan 2 bin yıllık tarihi yazıt ilk kez sergilendi. İkinci Tapınak Dönemine ait olduğu belirtilen kalker sütun tamburuna İbranice harflerle Aramice oyulmuş yazıtta…
Daha önce sadece Antik Roma ve Bizans şehri olduğu sanılan Ceraş'ın Erken İslami dönem şehirlerinden olduğunu ortaya çıkaran İslami Ceraş Projesi arkeoloji kazıları, arkeolog Rune Rattenborg tarafından kitaplaştırılacak.
İranda yaklaşık 3 bin yıllık oldukları tespit edilen mezarlarda alışılageldik mezar hediyelerinin yanı sıra bir kutu içinde gömülmüş, koyun veya keçilere ait 3'er bacak bulundu. Benzer mezar hediyelerine iki yıl önce Horasan'daki mezarlarda da…
Ürdün'de bir Roma mezarını süsleyen fresklerde 'Çizgi Romanları' andıran sahnelerle karşılaşıldı. Yunanca ve Aramice'nin garip kombinasyonuyla oluşturulmuş antik konuşma balonları 2.000 yıllık Hellenistik Capitolias kasabasından sahneleri gösteriyor.…
İran'ın Kirmanşah eyaletindeki Razavar Vadisinde yapılan arkeolojik yüzey araştırmalarında 6 yeni neolitik alan keşfedildi.
Kuzey İsrail'de Natufian kültürüne mensup insanların 13.000 yıl önce törenler için alkollü içecekler hazırladığı ortaya çıkarıldı. Kalıntılar kullanılarak deneysel arkeoloji yöntemiyle biramsı alkollü içecek yeniden üretildi.…
İran'ın kuzeydoğusundaki Gilan Eyaletinin Emleş kentinde Liar Sang bon arkeolojik alanında süren kazıların dördüncü sezonunda 39 antik mezar bulundu.
Arkeologlar Birleşik Arap Emirliklerinin El Ayn kentinde bölgenin en eski camisini keşfettiler. İslam’ın Şafağında Abbasi Halifeliği yıllarında inşa edilen cami alanındaki arkeolojik buluntular o yıllarda uzak diyarlarla iletişim olduğunu da…
Ürdün Vadisi’nin yerleşim tarihini sorgulayan Hollandalı ve Ürdünlü arkeologlar, arkeolojik alanda buldukları heykellerin gizemini çözemedi.
Kuzey Irak'ın Türkiye sınırına yakın bölgesi Kaniması'dakiarkeolojik kazılarda bulunan 2 bin 500 yıllık kil kaplarda bira kalıntılarına rastlandı.
İran'ın Batı Azerbaycan Eyaleti'nin Bükan şehrindeki Serdar kalesinde yaklaşık 3000 yıllık oldukları sanılan buğday ve muhtelif tahıl tohumları içeren keramik kap bulundu.
Suriye'deki iç savaşta büyük hasar gören Palmira antik kentinin 2019’da turistlerin ziyaretine açılacağı açıklandı.