İsrail'de Bizans devri şarap imalathanesi bulundu
İsrail’in kuzeyindeki Tzipori Milli Parkı’ndaki arkeoloji kazılarında Bizans döneminden kalma eski şarap imalathanesi keşfedildi. Şarap sıkım tesisleri eski bir rezervuarın içinde yer alıyor.
İsrail’in kuzeyindeki Tzipori Milli Parkı’ndaki arkeoloji kazılarında Bizans döneminden kalma eski şarap imalathanesi keşfedildi. Şarap sıkım tesisleri eski bir rezervuarın içinde yer alıyor.
Rum makamları, niyetlerinin, Güney Kıbrıs’ta bulunan yabancı misyonların KKTC’deki tarihi eser ve arkeolojik alanlara ziyaret gerçekleştirmelerini engellemek olmadığı iddia ediyor ama kendilerine bilgi verilmeden ziyaretlere yeşil ışık yakmıyorlar.…
İsrail'in antik Abel Beth Maacah kentindeki arkeoloji kazılarında bulunan 2,800 yıllık minyatür heykel başının adı İncil'de geçen bir kralı tasvir edebilme ihtimali var.
İtalyan antropologlar, Romalıların çarmıha germe cezası uyguladığına dair ikinci arkeolojik kanıtın bulunduğunu savunuyor. Arkeoloji dünyasında Hıristiyan inancına göre Hz. İsa gibi çarmıha gerildiği anlaşılan ilk kalıntı Kudüs'teki kazılarda…
Yeni arkeolojilk buluntulardan hareketle, Kıbrıs'ın Troodos Dağları'da neolitik çağlardan itibaren yerleşik yaşam olabileceği iddia ediliyor.
Sümerlerden kalan 5 bin yıllık antik köprü British Museum’un Irak Projesi çerçevesinde korumaya alınacak!
KKTC'de "Her İlçeye Bir Müze” projesi kapsamında tarihi eserlerin yapılacak müzelerde sergilenmesi hedefleniyor.
Ürdün'ün 2.000 yıldan beri terkedilmiş Ölü Ateş Çölü olarak nitelenen Jebel Qurma bölgesinde en az 4.000 yıllık taştan inşa edilmiş mezarlar bulundu. Mezarların 'kule mezar" olduğu tahmin ediliyor.
Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Vasiliki Anastasiadu tarafından Kıbrıs Rum Kesimi meclisinin ilgili komitesine sunulan, Güney Kıbrıs’ta son beş yılda yaşanan tarihi eser yağmacılığı ve bununla ilgili suçlara ilişkin listeye göre tarihi eser…
Irak'ın Türkiye sınırına yakın kentlerinden Duhok'ta bulunan en eskisi M.Ö 5000 yılına ait tarihi eserler. Eserler arasında tabletlerin üzerinde Akad, Sümer ve Hurri dilinde yazılar tespit edildi.
Kıbrıs'taki Alaniçi köyünde keşfedilen antik mezar buluntuları arasında 1 adet Fenike Şarap Amforası, 2 adet Şarap Testisi (Oinochoe), 2 adet kâse, 1 adet İstiridye kabuğu şeklinde kandil ve 1 adet Amforoit testi yer alıyor.
Suriye’de Erken Bizans Dönemine ait mozaik bulundu
Yahudilerin Peygamber Kralları Davut ve Süleyman'ın krallığının geniş alanı kapsadığında dair yeni kanıtlar ortaya çıkarıldığı iddia edildi.
20 bin kilometrekare alanı kapsayan ve Fransız arkeologların 2008'den itibaren arkeolojik çalışmalar yürüttükleri bölge, aynı zamanda Osmanlı Devleti tarafından inşa edilen Hicaz Demiryolu'nun önemli bir kısmının geçtiği yer olarak…
Kıbrıs'ta Karpaz yarımadasının Çayırova köyünün güneyinde, Fenikeliler dönemine 3 bin yıllık tapınak keşfedildi.
Mezopotamya'da bulunan kil tabletler üzerinde yapılan araştırmalar, antik çağ doktorlarının fiziksel hastalıkların yanı sıra; cin de çıkarttıklarını gösteriyor. Üstelik tıbbi-büyülü şifa yöntemleri günümüzde hâlâ…