Zerzevan Kalesi Arkeoloji Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aytaç Coşkun, "Şu an yer üstü şehrini görüyoruz. Bu şehrin daha büyüğü ise yerin altında. Kalede yer altında büyük bir şehir var. Yer altı görüntülemeyle bunları tespit ettik. Yakın zamanda yer…
Kütahya'daki Tavşanlı Höyük arkeoloji kazılarında toplu halde düzinelerce salyangoz kabuğu bulundu. Kazı ekibi, gelecek yıl İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi uzmanları ile birlikte "toplu olarak bulunan 4000 yıllık salyangozlar…
Arkeologlar, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesindeki Pompeiopolis Antik Kenti'ndeki arkeoloji kazılarında bir Afrodit heykelinin gövdesine bir başka Afrodit heykelinin baş kısmını toprak altından çıkarttılar.
Fethiye Kalesi Kazısı Bilimsel Sorumlusu Prof. Dr. Kadir Pektaş, "Kalenin arkeolojik alt yapısının ortaya çıkarılmasının ardından rölöve ve restorasyon projeleriyle de bir çevre düzenlemesi yapılması hedefleniyor" dedi.
Taş Tepeler olarak adlandırılan arkeolojik alanlarda sık rastlanan taş sütunların bir benzeri Yukarı Dicle Vadisi'nden çıktı. Mardin'deki Boncuklutarla'daki arkeoloji kazılarında yaklaşık 12 bin yıllık olduğu tahmin edilen ve "kamusal alan" olarak…
Antik dönemin en önemli sanat ve ticaret merkezlerinde Muğla'nın Datça ilçesindeki Knidos Kenti'nin büyük kilisesi restore ediliyor..
UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde dünyanın en eski üniversitelerinden birine sahip Harran Ören Yeri'nde süren arkeoloji kazılarda 11. yüzyıla ait medresenin derslik bölümü ortaya çıkarıldı.
Tekirdağ'daki Heraion-Teikhos Antik Kenti Arkeoloji Kazı Başkanı Prof. Dr. Neşe Atik, "Çok sayıda Hera Kybele heykelcikleri, dokuma tezgahı ağırlıkları bulduk. Dokumacılığın koruyucusu gibi olmalı burada tanrıça. Bazı tanrı ve tanrıçalar belli…
Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde sürdürülen Tenedos Antik Kenti arkeoloji kazıları kapsamında kale alanındaki çalışmalarda, Osmanlı padişahlarından 4. Mehmed döneminde görev yapan Sadrazam Köprülü Mehmed Paşa’nın 366 yıl önce inşa ettirdiği kale…
Arkeologların Amorium Antik Kenti'nde Türk-İslam dönemine ait hamam kalıntıı ortaya çıkardıklarını açıklayan kazı başkanı Prof. Dr. Zeliha Demirel Gökalp, "Büyük ölçüde korunmuş bir hamam. Temel seviyesinin daha üstünde. Örtü sistemi yıkılmış olsa…
Melikşah Mahallesi'ndeki Roma dönemi eserlerinden Melikşah Hamamı'nda, Anadolu Medeniyetleri Müzesi başkanlığında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesince yürütülen arkeoloji kazıların birinci etabı tamamlandı.
Geçtiğimiz aylarda L'Anthropologie dergisinde yayınlanan makale ile bilim dünyasına açıklanan Mardin'deki önemli arkeolojik keşif yoğun ilgi görüyor. Bu önemli keşif üzerine, Amerika'dan bir grup arkeolog ve antropolog, Mardin'deki kazıyı incelemek…
Bandırma'da Manyas gölü kıyısında süren arkeoloji kazılarında daha önce ulaşılan Frig surunun hemen doğusunda arkeologlar, Lidyalılar tarafından andezit ve kireç taşından yapılmış 2 bin 700 yıllık başka bir sur duvarına ulaştılar. Lidya suru…
Bursa'nın İznik ilçesinde Roma ve Erken Bizans dönemlerinde mezarlık olarak kullanılan Hisardere'de devam eden arkeoloji kazıları tamamlandıktan sonra bölgeden çıkarılan lahitlerin mulajlarının da sergileneceği bir arkeopark oluşturulacak. Nekropark…
Çanakkale'nin Ezine ilçesi Dalyan köyü sahilinde, Ege Denizi kıyısındaki eski Roma kolonisi Alexandria Troas Antik Kenti'nde çalışmalarını sürdüren kazı ekibi, müzikal etkinliklerde kullanılan yapının sahne binası ve orkestra bölümüne ulaştı.…
Kazı Başkanı Doç. Dr. Ebru Fatma Fındık, Aziz Nikolaos Kilisesi'nin iki katlı ek yapılarında süren arkeoloji kazısında çıkan lahdin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, "Bezemesiz, kireç taşı lahit, bölgedeki lahit tiplerine benziyor. Kapağı…