Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin farklı kentlerinde bulunan ve aralarında ünlü antik kentlerin de yer aldığı özel mülkiyetteki arazilerin takas edilebilmesi için "trampa programı" hazırladı.
Tatarlı Höyük'te yaşılan arkeoloji kazılarında dünya üzerinde yaşamını sürdüren Asya filine ait bir azı dişi ve kemik parçalarına rastlandı.
Çanakkale'de Helenistik dönemin en önemli liman kenti Parion'da yapılan kazılarda bir bebek mezarından Roma dönemine ait biberon çıkarıldı
Pagan inanışının merkezlerinden 3 bin yıllık Lagina Kutsal Alanı'nda 6 yıl sonra yeniden kazılar başladı. Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Lagina Kutsal Alanını ziyaret etti.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Kahramanmaraş'ın arkeolojik zenginliğiyle büyüleyici olduğunu söyledi.
Burdur'un Hacılar köyündeki Hacılar Büyük Höyük'te 5 bin yıl öncesine ait olduğu tespit edilen 4 küp, içlerinde ise küçük testi ve çömlekler bulundu.
Kurul Kalesi'nde tahtında oturan ana tanrıça Kibele heykelinin ardından çok önemli bir eserin daha gün yüzüne çıkarılmasının mutluluğunu yaşanıyor.
Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki Oymaağaç Höyüğü'nde yürütülen kazılarda ulaşılan buluntular sonucu, buradaki antik kentin Hititlerin kutsal şehri "Nerik" olduğu kesinleşti.
Burdur'un Gölhisar İlçesi'ndeki Kibyra Antik Kenti'nde bu yılki kazılarda anıt mezar ortaya çıkarıldı. M.S. 2'nci yüzyıla ait mezarın vatandaş tarafından odunluk, kömürlük ve depo olarak kullanıldığı anlaşıldı.
Anadolu insanı yaklaşık 4 bin yıl önce çivi yazısı ile eğitim için kullanılan kil tabletlerle okuma yazma öğreniyordu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik antik tiyatrosunun orijinal haliyle canlandırılması için ocaklardan aynı taşlar bulunup orijinal ölçülerinde kesilerek, milimetresine kadar uygun şekilde yerine uygulanacağını…
Kanlıtaş Höyüğü'nde 15 yaşındaki bir insana ait olduğu değerlendirilen 7 bin 500 yıllık mezar bulundu. Cesedin bir fırının yanına gömülmüş olması dikkat çekti.
Aigai Antik Kenti'nde Athena Tapınağı'nın ortaya çıkartılmasına çalışılıyor.
Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sindeki bilgilerden hareket edilerek sürdürülen bin yıllık Türk mahallesini gün yüzüne çıkarıldığı Kemah Kalesindeki arkeoloji kazılarında Anadolu'nun en uzun su tünellerinden biri bulundu.
Parion'da arkeoloji kazılarında ortaya çıkan eserleri tehdit eden kertenkelelere karşı yoğun tedbir alınıyor. Arkeologlar ve restoratörler "en büyük düşmanımız kertenkele. Kertenkele büyük bir antik kenti yok edebilir" diyorlar.
Arkeolojik zenginliğiyle açık hava müzesi niteliğindeki Türkiye'nin su altındaki tarihi zenginliklerinin tespiti ve korunması için arkeolojik araştırma amaçlı ilk tekne İzmir'in Urla ilçesinde hizmete başladı.