Komana'da yapılan arkeoloji kazılarında kentin, 12. ve 13. yüzyılda; gıda, seramik, metal, kemik ve cam gibi çok değişik alanda ürünler elde edilen bir üretimi merkezi olduğu anlaşıldı.
Kalede yürütülen çalışmalarda kireç tozu ve suyla yapılan Urartu harcı tespit edildi.
Roma döneminde yayıldığı alan itibariyle Anadolu'nun en büyük yerleşim yerlerinden Pompeiopolis Antik Kenti'nde bu yılki arkeoloji kazıları sona erdi.
Daha önce çok sayıda şarap küpü bulunan Artvin'in Şavşat ilçesinde bulunan Şavşat Kalesi'nde yapılan arkeoloji kazısıda, bin yıllık olduğu tahmin edilen şarap üretim ünitesi ortaya çıkarıldı.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kuzey Ege Arkeoloji Araştırmaları ve Uygulama Merkezi, Balıkesir'in Ayvalık'ın adalarında arkeolojik belgeleme ve tespit çalışması yaptı.
Antalya'nın Elmalı İlçesi'ndeki Karyağdı Mağarası'nda arkeolojik kazı başlatıldı.
Tonozla örtülü bir mezar odasına sahip, dörtgen planlı anıt mezar yaklaşık 100 metrekarelik alanı kaplıyor. Ama mezar daha Hristiyanlık döneminde soyulmuş ve tahrip edilmiş halde bulundu.
Serik'teki Aspendos Antik Kenti kazılarında 2 bin yıllık dükkan ve depolar gün yüzüne çıkarılırken, içindeki eşya kalıntıları da dükkanlarda nelerin satıldığını anlamaya yardımcı oluyor.
Hatay'ın Antakya ilçesinde Roma dönemine ait Antik Hipodromun kalbi sayılan, yarışan atların dönüş yaptığı spina duvarı ortaya çıktı.
70 yıldır tarih fışkıran ve yaklaşık 5 bin yıllık tarihini aydınlatan Kültepe'den bugüne kadar 23 bin tablet bulundu ama bu tabletlerden şu anda sadece 19 bin tablet Türkiye müzelerinde sergilenebiliyor.
Yumuktepe Höyüğü, Neolitik dönemden 14. yüzyıla kadar çok sayıda medeniyeti ağırladı. Uzun tarihler boyunca kale görevi gördü. Geçen yıl duvarları yan yana olan ev kalıntıları bulundu. Mevcut verilere göre metal üretimi Yumuktepe'de başladı.…
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Arkeoloji Vadisi’nde basın mensuplarına kahvaltı eşliğinde planladıkları projeler hakkında açıklamalarda bulundu.
Tokat'taki Komana Pontika Antik Kenti'nde kazıların bu yılki bölümü tamamlandı.
Didim’deki Apollon Tapınağı, Salihli Sart'taki Artemis Tapınağı ve Efes Artemis Tapınağı'ndan sonra Anadolu'da Helenistik dönemin 4. büyük tapınağı olan Artemis Tapınağı'nın Roma Dönemine ait olduğu sanılıyordu ama arkeolojik buluntular daha yaşlı…
Hierapolis Antik Kenti'ndeki Apollon Tapınağı'nda restorasyon çalışmasını sürdüren İtalyan kazı heyeti, tapınaktaki sütunları ayağa kaldırarak, antik kenti turizme hazırlıyor.
Antik dönemin en iyi korunmuş tapınaklarından Zeus Lepsynos'un da bulunduğu Euromos Antik Kenti'nde bu yılki çalışmalar tapınak, agora, surlar ve hamam çevresinde yoğunlaşacak.