Harran Sarayı arkeoloji kazılarında çalışan işçi sayısı 70'e çıktı
Harran Sarayı'nda çalışmaların hızlandırılması için arkeoloji kazısında çalışan işçi sayısı 12'den 70'e çıkarıldı.
Harran Sarayı'nda çalışmaların hızlandırılması için arkeoloji kazısında çalışan işçi sayısı 12'den 70'e çıkarıldı.
Muğla'nın Menteşe ilçesinin en eski yerleşim yerinin tarihi M.Ö. 400 yıllarına uzanıyor. Mabolla Antik Kenti Arkeoloji Kazısı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, "Büyük bir ihtimalle burası İskender'den sonra gördüğümüz kadarıyla bir sığınma kalesi…
Çorum'un Ortaköy ilçesindeki Şapinuva Antik Kenti'ndeki arkeoloji kazısında arkeologlar, silo olabileceği değerlendirilen yaklaşık 3 bin 300 yıllık bir çukur buldular. Yapının şekli Boğazköy ve Alacahöyük'te bulunan silolara benziyor ama onların…
Van Valisi ve Van Büyükşehir belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı, Ayanis Kalesi'nde devam eden arkeoloji çalışmalarını inceledi ve arkeologlardan yeni bilimsel gelişmeler hakkında bilgi aldı.
Taş Tepelerdeki mirasın gün yüzüne çıkarılarak hak ettiği değeri alabilmesi için ilgili kurumların yoğun gayret sarf ettiğini ifade eden Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel, arkeoloji kazılarının süratli ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için…
Elazığ'ın Salkaya köyünde yaşayan Mehmet Emin Sualp, bahçesine vişne fidanı dikmek için toprağı kazarken tarihi eser olacağını tahmin ettiği desenli zeminle karşılaştı. Bilinçli köylü hemen kazmayı bırakarak Elazığ Müze Müdürlüğüne haber gönderdi.…
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesindeki Heraion-Teikhos (Hera'nın Şehri) Antik Kenti'nde bir süre ara verilen kazı çalışmalarının yeniden başlayacağını açıklayan Kazı Başkanı İstanbul Rumeli Üniversitesi Arkeolojik Araştırmalar Ofisi Koordinatörü Prof.…
Aydın'ın Çine ilçesindeki Tepecik Höyüğü arkeoloji kazılarda, milattan önce 13. yüzyılda saray ya da ibadethane olarak kullanıldığı değerlendirilen yapı ile tahıl küpleri tespit edildi.
Hatay'daki Aççana Höyük'te süren arkeoloji kazılarında bugüne dek bir çoğu önemli bilgiler içeren pek çok çivi yazılı tablet bulunmuştu. Arkeologların kazı yapmadan tesadüfen deprem molozları arasında buldukları son tablet belki de şu ana kadar…
Van'daki Ayanis Kalesi'nde arkeologlar 36 yıldır pek çok tarihi kalıntı ile karşılaşmış ama bugüne dek hiç insan iskeleti bulamamışlardı. Bu sene ilk kez bir iskelet bulundu. Beyin kısmı kısmen günümüze iskelet antropologları çok heyecanlandırdı.…
İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararınca Kiraz ve Çeşme ilçelerinde 1. ve 3. Dereceden arkeolojik sit alanı tescil edilen alanlar 10 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı.
Şanlıurfa şehir merkezine 46 kilometre mesafedeki Tek Tek Dağları Milli Parkı içindeki Karahantepe Ören Yeri'nde 2017 yılından bu yana süren kazıların yeni sezonun 3 ay sürmesi planlanıyor.
Bingöl’de geçtiğimiz yıl başlanan ve bu sene sürdürülen arkeoloji kazılarında Sebeterias Kalesi’nin tarihi dokusu gün yüzüne çıkmaya başladı. Kale surlarının toprak altından toprak üstüne çıkarılmaya başlandığı kazı alanında arkeologlar savaş…
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, çalışmalar hakkında bilgi alarak ihtiyaç halinde destek sunmaya devam edeceklerini belirtti ve "12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Karahantepe'nin, Göbeklitepe’den sonra…
Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki Gurs Vadisi'ndeki Uluköy Mağarası'nda arkeolojik kurtarma kazılarına başlandı. Kuzey Mezopotamya'nın ilk paleolitik mağara kazısı olan çalışmalarda Paleolitik dönemin 3 evresine de ulaşıldı. 'Alt Paleolitik', 'Orta…
Balıkesir'in Edremit ilçesinde 2001 yılından bu yana arkeoloji kazıları sürdürülen Antandros Antik Kenti'nde arkeologların ikinci Roma Villası kalıntılarına rastladığı açılandı.