İsveç'in Björkö adasında Viking tersanesi keşfedildi
Stockholm Üniversitesi arkeologları, Stockholm’ün batısındaki Mälaren Gölü adalarından Björkö adasındaki Birka’da bir Viking Çağı tersanesi keşfettiler.
Stockholm Üniversitesi arkeologları, Stockholm’ün batısındaki Mälaren Gölü adalarından Björkö adasındaki Birka’da bir Viking Çağı tersanesi keşfettiler.
En eski Hitit kral kabartmasının bulunduğu Sirkeli Höyük’te yeni yıl kazıları için hazırlıklar tamamlandı.
Side Antik Kenti’nde geçtiğimiz yıl kaçak yapıların yıkılması ile başlayan arkeoloji kazıarı tüm hızı ile devam ederken, arkeologlar birçok tapınak alanı keşfetti.
Arkeologlar, Ayasuluk Tepesi arkeoloji kazılarında, Tunç Çağı'nda Batı Anadolu'nun uygarlık tarihinde Hitit, Ege ve Yunan Adaları ilişkilerine bakış açısını değiştirebilecek 3 bin 200 yıllık Miken heykelciği buldular.
Karabük'ün Eskipazar ilçesinde Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılan Hadrianaupolis Antik Kenti'ni ziyaret edenler, kazı çalışmalarını yakından görme fırsatı buluyor.
Arkeologlar, Düzce'deki Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde süren arkeoloji kazılarında toprak altından asimetrik pithos çıkardılar. Pithos'un yaşı ve su mu yoksa tahıl korumak için mi kullanıldığı araştırılıyor.
Arkeologlar Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 8 bin yıllık kalıntılara ulaşılan Tavşanlı Höyük'te yeni dönem kazı çalışmalarına başladı.
Ünlü çizgiroman kahramanı Conan sayesinde ismi arkeoloji dünyası dışında popüler pek çok alanda bilinen Kimmerler kavmi'nin Anadolu'daki ilk yerlelim alanının Büklükale olduğu tahmin ediliyor. Arkeolog Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura, Büklükale…
Körtiktepe arkeoloji kazılarında insanların henüz avcı toplayıcılık yaparken köy hayatının temellerini attığı ortaya çıkarılmıştı. Arkeologlar Karahantepe'de keşfettikleri neolitik köy ile yerleşik hayatın 12 bin yıl önce varlığını…
Adıyaman'ın Gerger ilçesinde Fırat kıyısında bir çoban tarafından bulunan tarihi kalıntıların, 1800 yıllık askeri gözetleme kulesine ait olduğu tespit edildi.
Müze’nin hemen yakınında genişleme alanı varken, basında müze depolarının taşınması tartışması yaşanmasının tüm arkeoloji ve müzecilik camiasını derinden yaraladığını belirten, Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu ilgili haberler…
Dünyada bugüne dek bulunabilen tek insan yüzlü kaya mezarı Türkiye'de.
Diyarbakır'da Ambar Barajı alanında Prof. Dr. Tuba Ökse başkanlığında süren arkeoloji kazılarından Gre Fılla höyüğünde Çanak-Çömlek Öncesi Neolitik döneme ait tarihi kalıntılar bulundu.
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Batı Anadolu'nun en büyük Tunç Çağı höyüğünde jeoradar araştırması ile 'saray' olarak nitelendirilebilecek anıtsal yapı tespit edildi. Kazı Başkanı Doç. Dr. Erkan Fidan, "Kalın duvarları olan sarayı da ortaya çıkarmak…
Arkeologlar Derneği, arkeoloji çalışanlarının da ek göstergelerinin 3600'e çıkarılmasını istetiyor.
Zeytinburnu Mozaik Müzesi yapılması planlanan alanda yapılan restorasyon çalışmaları sırasında, mozayiğin altına gömülmüş bir lahit ile sandık tipi mezar bulundu. Lahitin içinden Romalı olduğu tahmin edilen bir erkek ve kadına ait iskeletler…