Kalehan 2 Barajı suları altında kalacak alanda süren arkeolojik kurtarma kazılarında 4 ayrı katman tespit edilirken yaklaşık 3 bin 600 yıl öncesine ait yerleşim izlerine ulaşıldı.
Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Kemer köyü yakınında yer alan antik çağın önemli liman kenti Parion'da, İÇDAŞ AŞ'nin resmi sponsorluğundaki arkeolojik kazılarda, 1800 yıllık surların ortaya çıkarılmasına çalışılıyor.
Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Karadere köyü sınırları içinde 10-11. yüzyıllarda Bizanslılar tarafından yapıldığı tahmin edilen Çobankale'de Altınova Belediyesinin desteğiyle süren kazı çalışmaları kapsamında, kale içinde su ihtiyacının…
İkinci Göbeklitepe olarak bilinen Karahantepe arkeoloji kazılarında ikinci Urfa Adamı heykeli bulunmuş olabileceği belirtildi. Heykelin şu anda sadece üst kısmının toprak üzerine çıkarıldığı ve Urfa Adamına çok benzediği belirtildi. Karahantepe…
Prof. Dr. Nurettin Arslan, Assos Antik kenti'deki arkeoloji kazılarında Helenistik döneme ait olduğu tahmin edilen aslan heykeli ile Bizans döneminden kalma bin 500 yıllık 3 gözlü ocak bulunduğunu açıkladı.
Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Dülük Antik Kenti'nde devam eden çalışmaları inceleyerek, kazı başkanı Almanya Münster Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engelbert Winter'den bilgi…
Doç. Dr. Erhan Öztepe, önceki yıllarda bulunan ve pithos olarak bilinen bin 500 yıllık toprak küpte yeşeren asmanın incelendiğini söyledi ve "Arkeolojik alanlar, kalıntılarla değerli olduğu kadar peyzajıyla da korunması gereken, daha anlam kazanan…
Arkeoloji kazılarına 2017 yılında başlanan ve Göbeklitepe benzeri taş dikmeler bulunan Harvetsuvan, M.Ö. 9000 ile 8.200 yılları arasına tarihlendiriliyor. Göbeklitepe’nin son evresine ait bulgular tespit ettik. Kazı Başkanı Prof. Dr. Bahattin Çelik…
Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Adramytteion Antik Kenti kazı ekibini ziyaret ederek, arkeolojik çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Mersin'in Silifke ilçesi kıyılarındaki Dana Adası ve Boğsak Adası'nda yapılan arkeolojik yüzey araştırmalarındaki bulgular ve çalışma esnasında yaşananlar Silifke Müzesinde düzenlenen toplantıda anlatıldı.
Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan Antandros Antik Kenti Arkeoloji Kazıları başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat “Antandros kazıları 2001 yılından beri devam etmekte ve yaklaşık 20 yılımızı geride bırakmamız nedeniyle hem dökümantasyon çalışmaları…
Arkeoloji gizemlerinden biri olan Bronz Çağı'nda Avrasya'daki bronz üretimi için kullanılan kalayın kökeni; Türkiye, İsrail ve Yunanistan'da bulunan külçeler incelenerek araştırıldı. Kalayın Tunç Çağında Anadolu, Ege ve Akdeniz'e sanıldığı gibi…
488 bin avro bütçe ile hayata geçrilecek projenin hedefi, Aşağıpınar ve Rusokastro arkeolojik alanlarındaki rekonstrüksiyon ve sosyalleşme faaliyetlerini turizm açısından cazip noktalar haline getirebilmek.
Saray-ı Cedide-i Amire'nin en az Selimiye Camisi kadar değerli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, saray alanındaki arkeoloji kazıların 12 ay devam etmesi için başvuruda bulunduklarını belirtti
Manisa'nın Salihli ilçesinde, 7. yüzyılda yaşanan depremin izleri bulunmaya devam ediyor. Sardes Antik Kenti’ndeki arkeloji kazılarında şehrin yıkılmasına yol açan depremin yarattığı tahribat net şekilde görülürken, jeoloji uzmanları depremin…
Bizans ve Roma dönemlerine ait nekropol, tiyatro, sarnıç ve su kemerlerinin bulunduğu antik kentteki 24. dönem kazıları, Roma Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Annalisa Polosa'nın başkanlığında yürütülüyor.