Teos Antik Kenti Arkeoloji Kazısı Başkanı Prof. Dr. Musa Kadıoğlu'nun inceleme raporu sonrası, Koruma Kurulu, Seferihisar ilçesinde mezbahane yapılmak istenen arsa üzerinde eski tarihi eserler bulunma ihtimaline karş inşaat çalışmaları durdurulmasına…
Traklar'a ait mezarların ve antik kentin sur kalıntlarının keşfedildiği Sinanköy Antik Yerleşim Alanındaki arkeoloji kazılarında 1500 yıllık olduğu tespit edilen Trakya'nın en eski kiliselerinden birine ait kalıntılar bulundu.
Assos Antik Kenti'ndeki arkeoloji kazılarında, içinde Aristios ailesinin 21 bireyine ait yakılmış cenaze kalıntıları ve iskelet ile mezar hediyelerinin bulunduğu 2.300 yıllık aile mezarı ortaya çıkarıldı.
Samsun'da geçen yıl keşfedilen 5. yüzyıla ait Bizans mozaiğinin restorasyon ve konservasyon çalışmaları sürüyor. Yunan ve Roma sanatı özelliklerini barındıran taban mozaiğinin Samsun'da açılış hazırlıkları süren Yeni Arkeoloji Müzesine taşınması…
Tepebağ Höyüğü arkeoloji kazılarında ilk kez bir katip mührü bulundu. Katip Mührü gibi Geç Tunç Çağı'na tarihlendirilen bir de Mısır mührü keşfedilirken arkeologlar alanda aynı döneme ait Asur saray seramiği de buldular. Höyükten ayrıca Demir Çağı'na…
Kalehöyük arkeoloji kazılarında görev alan arkeolog ve antropolog ikiz kız kardeşler, hem buluntular arasında tarihe yolculuk yapmanın keyfini çıkarıyor hem de birbirlerine yardımcı oluyor.
Kyzikos antik kenti Arkeoloji Kazı Başkanı Doç. Dr. Nurettin Koçhan, içinde altın bulmak hayaliyle tarihi çeşmenin yanında bulunan ağacı havaya uçuran define avcılarının antik kente zarar verdiğini anlattı.
TÜRSAB, 4 ülkenin büyükelçisini Gaziantep'te ağırladı. Vali ve Belediye Başkanı ile görüşen heyet ve büyükelçiler Gaziantep’teki Zeugma Mozaik Müzesi’ni ziyaret ederek, tarihi eserler hakkında bilgi aldı.
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde definecilerin kazmaya kalkıştığı alanda gerçekleştirilen Başbük arkeoloji kazılarında Sin Tapınağı olduğu tahmin edilen Yeni Asur Dönemine tarihlenen tapınak bulundu. Merdivenle inilen tapınaktaki 7 adet resim daha…
Çatalhöyük'teki arkeolojik kazılarda bulunan çanak çömleklere sızmış besin artıklarının analizi, Anadolu'da neolitik çağ çiftçilerinin mutfak kültürleri hakkında ipuçları ortaya çıkardı.
Hititlerin Başkenti Hatuşa'da Alman Arkeoloji Enstitüsü tarafından sürdürülen kazılarda, ritüellerde üst düzey yöneticilerin 'tanrıyı içmek' için kadeh olarak kullandığı tahmin edilen 3 bin 500 yıllık boğa biçimli içki kabı…
Adana'da, her yıl ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde arkeolojik kazıların sürdüğü Misis Antik Kenti'nde 2018 yılı ikinci dönem kazıları başladı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kervansaray restorasyonu çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgenin…
Aktopraklık Höyüğü'nde süren arkeoloji kazıları ve müze kurma çalışmaları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Necmi Karul, ziyaretçileri 8500 yıllık zaman yolculuğuna çıkaran Aktopraklık Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi alanındaki Neolitik, Kalkolitik…
Milas'ta Ağustos ayında elektrik direkleri dikilirken ortaya çıkarılan mezarların 8 farklı tipe ayrıldığını belirten Arkeoloji Kazı Başkanı Doç. Dr. Abuzer Kızıl, 'sanduka mezar, lahit mezar, kiremit çatkılı mezar, kiremit sanduka, basit mezar,…
İzmir'in bilinen en eski yerleşim alanında yer alan Yeşilova Höyüğü'ndeki arkeolıji kazılarında, yaklaşık 3-5 kilogram ağırlığında olduğu tahmin edilen 8 bin yıllık bir çipuranın çene kemiği bulundu. Kalıntılar 8 bin yıl önceki İzmirlilerin denziden…
Aizanoi Antik Kenti'nde bulunan Zeus Tapınağı'nın duvarlarına çizilmiş Çavdar Türklerine ait 400 petroglif tarzı figür ile Bizanslılar tarafından kazınmış yüzlerce haç figürü bulundu.